Tomáš Batiz Správy

Záujem o náš región stúpa: Liptovskí hotelieri hlásia zvýšený záujem o letné pobyty

Dobrá správa od hotelierov z nášho regiónu, ktorí registrujú väčší záujem o Liptov ako v predchádzajúcich rokoch. Prečítajte si o ďalších podrobnostiach hotelierstva v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Záujem o náš región stúpa: Liptovskí hotelieri hlásia zvýšený záujem o letné pobyty
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Liptovskí hotelieri a ubytovatelia avizujú vyšší záujem turistov o letnú dovolenku ako v predchádzajúcich rokoch. Ubytovacie kapacity sa začali predávať oveľa skôr ako vlani, stav rezervácií je podľa nich optimistický. „Hotelieri nám avizujú zhruba rovnaký dopyt po obidvoch prázdninových mesiacoch. V minulosti býval vyšší záujem o pobyty v auguste. Zdá sa však, že dovolenkári skutočne hľadajú bezpečnejšie destinácie a ozajstné more už pre nich nemusí byť rozhodujúci faktor výberu ich dovolenky,“ skonštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Predaj letných pobytov sa začal podľa nej približne v apríli. „Pri termínoch začiatkom júla už teraz dopredávame posledné kapacity,“ potvrdil Tomáš Kubica, riaditeľ Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline. V hoteloch patriacich pod akciovú spoločnosť Tatry mountain resorts zaznamenali oproti vlaňajšku približne 20-% nárast.

„V našich nízkotatranských hoteloch evidujeme viac rezervácií. V minulosti sme mali rezervácie až na poslednú chvíľu, teraz sme vnímali zvýšenú dynamiku rezervácií na letnú sezónu už v máji,“ doplnila riaditeľka hotelového segmentu TMR Katarína Lukáčová.

„Na malom území liptovského regiónu nájdu návštevníci všetko. Výborné podmienky na turistiku a cyklistiku, akvaparky, ale aj prírodné termálne pramene. Máme zároveň silnú históriu a v našich mestách to bude počas leta tiež žiť. Očakávame, že optimistické čísla v rezervačných systémoch ubytovateľov sa čoskoro pretavia do vyššej obsadenosti regiónu,“ dodal predseda predstavenstva Región Liptov Ján Blcháč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM