Tomáš Batiz Kultúra

Zaujímavá výstava v Mikuláši: Fascinujúce skamenené zvyšky živočíchov a rastlín

Jednou z variant ako využiť voľný čas je aj možnosť návštevy výstavy, ktorá v sebe ukrýva skamenené zvyšky živočíchov a rastlín.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá výstava v Mikuláši: Fascinujúce skamenené zvyšky živočíchov a rastlín
Zdroj: TASR

Výstava Stredoslovenského múzea v Banskej Bystrici s názvom Zaviaty svet praveku, ktorú môžu záujemcovia v týchto dňoch navštíviť v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva (SMOPaJ) v Liptovskom Mikuláši, prevedie návštevníkov kľukatými chodníčkami pol miliardy rokov trvajúceho vývoja slovenskej prírody.

„Zaviaty svet praveku predstaví ľuďom fascinujúce skamenené zvyšky živočíchov a rastlín, ktoré žili na našom území v predchádzajúcich geologických obdobiach. Vystavené unikátne fosílne nálezy dopĺňajú zaujímavé informácie a bohatý obrazový materiál, ktorý ponúka pohľad na tajomstvá dôb dávno minulých,“ informovala riaditeľka SMOPaJ Dana Šubová.

Ako ďalej poznamenala Šubová, výstava zároveň prezentuje historický vývoj paleontologického bádania a poukazuje na rôzne druhy fosílií a ich význam v praxi.

Výstava je spojená s workshopom určeným pre vopred objednané skupiny žiakov základných a stredných škôl. „Deti majú možnosť skladať origami, vyrobiť si napodobeniny fosílií či pozorovať paleontologické nálezy pod mikroskopom,“ dodala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM