Tomáš Batiz Kultúra

Zaujímavá výstava v Mikuláši: Výtvarníčka Dzúrová predstaví rôzne textilné techniky

Priestor v Liptovskom kultúrnom stredisku dostane koncom augusta výstava Oľgy Dzúrovej s názvom Na vlne. Tá prostredníctvom nej predstaví rôzne textilné techniky.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá výstava v Mikuláši: Výtvarníčka Dzúrová predstaví rôzne textilné techniky
Zdroj: Liptovské kultúrne stredisko

Na vlne je názov autorskej výstavy výtvarníčky Oľgy Dzúrovej z Liptovského Mikuláša, ktorú v týchto dňoch pripravuje Liptovské kultúrne stredisko (LKS). Informovala o tom Mária Vašicová, odborná metodička pre výtvarníctvo LKS.

„Autorka sa v súčasnosti zaujíma o iné textilné techniky, ako sú Art patchwork, quilting, plstenie či maľovanie na hodváb. Zaujala ju hlavne ovčia vlna a plstenie. Venuje sa suchému a mokrému plsteniu a technike arttex, s ktorou sa bude v priestoroch LKS prezentovať,“ uviedla Vašicová.

Doplnila, že liptovskomikulášska výtvarníčka spája tradičné postupy s novými a s obľubou kombinuje rôzne textilné materiály a tiež techniky.

Tvorbu Dzúrovej predstaví LKS na autorskej výstave vo výstavných priestoroch Liptovského kultúrneho strediska NKP Čierny orol. Vernisáž výstavy sa uskutoční 31. augusta o 16.30 h a výstava potrvá do konca septembra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM