Tomáš Batiz Rôzne

Zaujímavé čísla z nášho mesta: Najviac je šesťdesiatnikov, vek týchto Mikulášanov vás dostane!

Koľko máme v meste bábätiek do jedného roka a aj aké úctyhodné narodeniny slávil najstarší obyvateľ. Pozrite sa na to v číslach.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé čísla z nášho mesta: Najviac je šesťdesiatnikov, vek týchto Mikulášanov vás dostane!
Zdroj: TASR

Je Liptovský Mikuláš mladé mesto? Z pohľadu veku obyvateľstva o tom môže viac prezradiť to, koľko rokov má momentálne najväčšia skupina Mikulášanov. Podľa špecializovaného portálu egov.mikulas.sk žije v našom meste momentálne celkom cez 31 000 obyvateľov.

Mesto šesťdesiatnikov

Vo vekovom zložení obyvateľstva vedú ľudia, ktorí naposledy oslávili šesťdesiatjeden rokov. Mikulášanov s aktuálnym vekom 61 rokov je presne 529, z toho 256 mužov a 273 žien.

Druhú najčastejšiu skupinu tvoria 38-roční Mikulášania, ktorých je 525 (263 mužov a 262 žien). Tretie miesto obsadili obyvatelia, ktorí majú 41 rokov. Je ich celkom 510, z toho 259 mužov a 251 žien.

Najmladší a najstarší

Deväťdesiatnikov je v meste ešte 46, ľudí, ktorí sa dožili 91 rokov, je 32, potom už čísla len klesajú k nule. Aj napriek tomu máme v meste obyvateľov, ktorí možno pozná elixír dlhovekosti.

Najstarší obyvatelia Liptovského Mikuláša sú traja. Výnimočný vek 98 oslávili už tri ženy. Na opačnom konci máme bábätká, a teda Mikulášanov, ktorí ešte nemajú ani jeden rok. Tých je 283.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM