Tomáš Batiz Správy

Zhromaždenie za slušné Slovensko v Mikuláši: FOTO z námestia

Zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko sa organizovalo aj na mikulášskom Námestí mieru. Ako to vyzeralo priamo v Mikuláši?

Ilustračný obrázok k článku Zhromaždenie za slušné Slovensko v Mikuláši: FOTO z námestia
20
Galéria
Foto: Róbert Štaffen

Na desiatkach miest doma aj v zahraničí vyšli v piatok 9. marca do ulíc ľudia, ktorí sa zúčastnili zhromaždení pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Výnimkou nebolo ani naše mesto. U nás sa zhromaždenie spojené s pietnou spomienkou a ďalším programom uskutočnilo v centre mesta na Námestí mieru.

Na facebookovej udalosti sa k tomuto mikulášskemu zhromaždeniu prihlásilo čosi viac ako 600 ľudí, podľa organizátorov ich však bolo približne 800. Atmosféra bola pokojná a zhromaždenie trvalo vyše hodiny.

„Tentoraz naše zhromaždenie nie je len smútočné, ale aj protestné. Pridávame sa k celoslovenskej iniciatíve občianskych aktivistov, dobrovoľníkov a nepolitických osobností a verejne vyslovíme dve požiadavky,“ zhodnotil Jiří Kolínský, organizátor podujatia.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a vytvorenie novej, dôveryhodnej vlády, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

V prosteste na mikulášskom námestí vystúpili Eva Ohraďanová zo Súkromnej Základnej umeleckej školy v Liptovskom Hrádku, Vladimír Pavlík, ktorý je námestný farár ECAV. Ďalej sa prihovorili Dalibor Perašín z YMCA Slovensko, Eva Radičová – učiteľka Základnej školy M. R. Martákovej, Nina Rossová – študentka Evanjelického gymnázia J. Tranovského, Dáša Fon Fľaša zo skupiny Akustik Punk ako aj členovia Akustik Folk: Marek Madliak, Ľubomír Raši a Stanislav Štofčík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM