Tomáš Batiz Správy

Zimný štadión čaká rekonštrukcia: Vieme, dokedy sa to má stihnúť

Najvyššia hokejová súťaž spoločne aj s Liptovským Mikulášom je už v plnom prúde. O rekonštrukcii starého zimného štadióna sa hovorí už dlhšie. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Zimný štadión čaká rekonštrukcia: Vieme, dokedy sa to má stihnúť
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Hokej v Liptovskom Mikuláši patrí už desaťročia medzi najobľúbenejšie športy, avšak zimný štadión je už niekoľko rokov v dezolátnom stave. Mikulášska radnica začiatkom roka prisľúbila, že štadión čaká rekonštrukcia. „Snahy o získanie financií na rekonštrukciu vyvíjame už vyše roka a teraz sa konečne naplnili, z čoho mám obrovskú radosť, pretože oprava nášho staručkého štadióna bola jedným z mojich naozaj veľkých dlhodobých prianí,“ prezradil ešte začiatkom februára svoje pocity primátor Ján Blcháč.

Pracovať budú v dvoch etapách

Celkové náklady sa na inováciu mikulášskeho hokejového stánku sa predpokladajú na štyri milióny eur. Mesto disponuje s peniazmi z dotácie, tie ale tvoria iba polovicu investície. „Na teraz máme peniaze na prvú etapu, ktoré sme získali z dotácie vlády. Táto rekonštrukcia by mala začať už budúci rok,“ skonštatoval Ján Sokolský z vedenia mesta.

Viac miest na sedenie

V prvej časti oprav by sa podľa všetkého malo vynoviť hľadisko spoločne so strechou štadióna. Zmení sa aj súčasná kapacita miest, ktorá sa prejaví hlavne na miestach na sedenie. „Po novom by malo byť na zimnom štadióne 1500 sedadiel a 2000 miest na státie,“ dodal Sokolský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM