Slávka Kellová Iné športy

Zlatá Pilarčíková: Postarala sa o svetový titul!

V sobotu 15. septembra sa v Bratislave skončili Juniorské majstrovstvá sveta v kickboxe. V slovenskej výprave nechýbali ani pretekári Sazuka kickbox klubu Liptovský Mikuláš, ktorí pre Slovensko vybojovali najcennejšie kovy.

Dvaja juniori a štyri juniorky sa vo veľkej konkurencii svetového šampionátu nestratili. Spomedzi 2100 športovcov z 54 krajín sveta pre Slovensko vybojovali až 4 medaile.

**Až dve medaile si domov priniesla Lenka Pilarčíková. V lightcontacte ju do finále síce nepustila írska kickboxerka a obsadila len 3. miesto, v kicklighte už však nič nenechala na náhodu a svoje súperky doslova valcovala. Okrem prvého zápasu s Ruskou, ktorá jej bola vyrovnanou súperkou, sa vo všetkých zápasoch jasne presadila a vybojovala si tak svoj prvý veľký juniorský úspech. **

Druhé miesto v kicklighte do 70 kg vybojovala Nikola Fáberová, ktorá vo finále nestačila na taliansku reprezentantku. Druhé miesto získala aj Dominika Párčová, ktorá vo finále lowkicku podľahla ruskej pretekárke. Pánskej časti slovenskej výpravy sa až tak nedarilo a svoje súboje prehrali už v prvých kolách.

Nasledujte úspechy našich športovcov!

Aj tieto úspechy by mohli byť lákadlom pre tých, ktorí sa chcú stať súčasťou špičky slovenského kickboxu. Nábor nových členov sa uskutoční každý pondelok a štvrtok od 17:30 v telocvični na 1. poschodí v Katolíckom dome v Liptovskom Mikuláši. Veková hranica nerozhoduje!

**Pre deti mladšie ako 12 rokov pripravuje Sazuka klub detský kickbox každú stredu. **

Viac info na: Peter Navrátil: 0907 828 809 pnavratil@kickbox-pro.sk alebo na www.kickbox-pro.sk

**Súvisiaci článok: ** http://www.mikulas24.sk/clanky?…!

foto: skk lm, Michal Paška

kikbox
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM