Tomáš Batiz Správy

Zmeny pre prevádzky v Mikuláši: Radnica upravila sadzby za vystavovanie tovaru

Zmeny prichádzajú pre prevádzky v našom meste. Akým smerom sa ceny zmenili?

Ilustračný obrázok k článku Zmeny pre prevádzky v Mikuláši: Radnica upravila sadzby za vystavovanie tovaru
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie mesta sa rozhodlo zmeniť sadzby za vystavenie tovaru pred prevádzkami v meste. Najnovšie podľa Viktórie Čapčíkovej, hovorkyne mesta, za jeden cent na meter štvorcový budú môcť verejné priestranstvo na svoje terasy využiť nielen majitelia kaviarní, rovnakú sumu za štvorec zaplatia aj majitelia iných prevádzok, ktorí budú chcieť vystaviť svoj tovar pred svojim obchodom. Suma za štvorec platí do obsadenia šiestich metrov štvorcových.

"Chceme tak predísť pokutovaniu podnikateľov za vystavovanie tovaru na verejných priestranstách načierno. Poplatok cent nie je už taký vysoký, aby bol neakceptovateľný a policajti už nebudú musieť podnikateľov prevádzok v našom meste pokutovať. Takto vnášame systém do verejných priestranstiev a súčasne pomáhame zlepšovať podnikateľské prostredie,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Ak podnikateľ vystavuje svoj tovar na ploche väčšej ako šesť metrov štvorcových, sadzba predstavuje päť eur za každý štvorec navyše. „Týmto chceme súčasne zabrániť prílišnému záberu verejného priestranstva na úkor jeho ostatných funkcií,“ vysvetlil Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM