Tomáš Batiz Správy

Zmeny v parkovaní pred mikulášskou radnicou: Niektoré parkovacie miesta vyhradili

Parkovanie pre Mestský úradom v Liptovskom Mikuláši trápi viacerých občanov. Menšou zmenou môže byť práve vyhradenie niektorých parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v parkovaní pred mikulášskou radnicou: Niektoré parkovacie miesta vyhradili
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Radnica osobitne vyčlenila pred mestským úradom osem parkovacích miest pre obyvateľov, ktorí si tam prídu vybaviť svoju agendu. Vyhradené miesta sa nachádzajú vpravo od hlavného vchodu.

„Klienti už nebudú musieť krúžiť po parkovisku a hľadať voľné miesta,“ vysvetlil Gabriel Lengyel z mikulášskej radnice.

Ide o opatrenie, ktoré súvisí s inštaláciou rámp na parkovisku. „Cieľom je zlepšiť parkovacie podmienky. Stránky môžu samozrejme parkovať aj na iných miestach na parkovisku, ale týchto osem miest sme vyhradili len pre nich,“ dodal.

Okrem toho má v pláne radnica vybudovať nový parkovací systém, ktorý by mal regulovať dopravu. „Chceme vybudovať vstupný a výstupný rampový terminál. Klienti mestského úradu budú môcť využívať parkovisko zadarmo na vybavenie potrebných vecí na úrade. Spoplatnenie sa bude týkať len vodičov, ktorí parkovisko využijú na parkovanie bez toho, aby si na mestský úrad prišli niečo vybaviť. Celodenne tu zvyknú parkovať zamestnanci rôznych okolitých prevádzok, úradov či návštevníci polikliniky a obyvatelia, ktorí si potrebujú na úrade niečo vybaviť, nemajú kde stáť,“ vysvetlil Gabriel Lengyel z mestského úradu a zdôraznil, že opatrenie nerobí odbor dopravy z dôvodu zarobiť, ale vyjsť v ústrety klientom úradu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM