Tomáš Batiz Rôzne Video

Známi mikulášski hokejisti na surfoch: VIDEO z ich jazdy!

Známi hokejisti z Liptovského Mikuláša sa na novú sezónu pripravujú svojským štýlom. Okrem tréningov na ľade si vyskúšali aj divokú surférsku vlnu.

Ilustračný obrázok k článku Známi mikulášski hokejisti na surfoch: VIDEO z ich jazdy!
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Príprava na nový súťažný ročník je v plnom prúde. S hokejistami Liptovského Mikuláša, ktorí sa po šiestich rokoch vrátia do najvyššej slovenskej súťaže, trénujú aj známi liptovskí rodáci. Svoje tréningy si v posledných dňoch spestrili aj v mikulášskom akvaparku na surferskej vlne.

Neskrývali spokojnosť

Svoju jazdu si užil aj Martin Cibák, pre ktorého to bol obrovský zážitok: „Je to niečo nové. Perfektne som si to užil. Najviac sa mi páčilo na nohách, keď sa mi podarilo skutočne surfovať,“ na víťaza Stanleyho pohára nadviazal Milan Jurčina: „Mne sa páčilo najviac na bruchu. Mohol som viac experimentovať a tým pádom si to viac užiť.“

„Vyskúšal som niečo podobné prvýkrát a skutočne to stálo za to. Bola to zábava. Je to zaujímavý doplnkový šport. Keď som sa prvýkrát postavil na vlnu, tak som k nej mal rešpekt,“ poznamenal hokejista Rudolf Huna.

Dôležité bolo nájsť rovnováhu

Prvé pokusy boli pre Liptákov náročné, postupne sa do toho dostali. „Spočiatku to bolo ťažšie. Potreboval som si nájsť ten balans, zistiť ako vlna reaguje a potom mi to už išlo. Bol som prekvapený, že sme sa do toho tak rýchlo dostali,“ skonštatoval Cibák.

Skúsený obranca Milan Jurčina si jazdu pochvaľoval, ale vidí to najskôr na svalovicu: „Zo začiatku to bolo ťažké. Neskôr sme si mohli dovoliť už aj triky, ktoré nám ukazoval inštruktor. Zapájali sme svaly, ktoré pri hokeji moc nepoužívame. Vidím to na svalovicu.“

Naši hokejisti na surfoch :)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM