Tomáš Batiz Správy

Zrýchlenie dopravy na hlavnom ťahu: Dopomôcť má rozšírenie križovatky do Poruby

Hlavný ťah z Liptovského Mikuláša smerom do Liptovského Hrádku je každodenne preťažené množstvom áut. Situácia by sa ale mala zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Zrýchlenie dopravy na hlavnom ťahu: Dopomôcť má rozšírenie križovatky do Poruby
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Liptovský Mikuláš chce zrýchliť dopravu medzi Liptovským Mikulášom a Liptovským Hrádkom. Pred pár týždňami vedenie mesta avizovalo, že na križovatke do mestskej časti Podbreziny pribudnú nové inteligentné semafory. „Riešenie nachádzame v podobe inteligentnej dynamicky riadenej svetelnej signalizácie, ktorú plánujeme na križovatke inštalovať v budúcom roku,“ konštatoval mikulášsky primátor Ján Blcháč.

Možná zmena aj na križovatke do Poruby

Najnovšie prišlo vedenie mesta s tým, že zmenami by mala prejsť aj križovatka smerom do obce Závažná Poruba.

„Odborní zamestnanci radnice totiž navrhli rozšírenie cesty III. triedy o nový odbočovací pruh v smere do centra mesta,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Jednoduchšie a rýchlejšie odbočenie áut

Ako ďalej informuje mikulášska hovorkyňa, do návrhu rozpočtu vyššieho územného celku chce mesto dostať aj položku spracovania projektu na rozšírenie križovatky ciest I/18 a III/2337. "Týmto docielime jednoduchšie a rýchlejšie odbočenie áut vpravo v smere do Hrádku. Takáto stavebná úprava je podľa nášho vedúceho odboru dopravy predpokladom pre následné riešenie dopravy v križovatke, ktorou by mohla byť napríklad svetelná signalizácia,“ vysvetlil Ján Blcháč, primátor Liptovského Mikuláša.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM