Slávka Kellová Rôzne

ŽSK rozdá ceny Ceny fair play 2011

Vedenie Žilinského samosprávneho kraja vyhlásilo ďalší ročník ankety o najférovejší športový čin a najvýznamnejší prínos v oblasti športu. Návrhy na ocenenie môže široká verejnosť adresovať Úradu ŽSK do 23. januára 2012 .

Udeľovanie cien fair play má podľa predsedu ŽSK Juraja Blanára predovšetkým vyzdvihnúť činy a aktivity športovcov a ich pedagógov. „Touto cestou sa snažíme čo najviac zviditeľňovať ich nesporné kvality a spôsoby myslenia, ktoré by mali inšpirovať nás všetkých,“ zdôraznil Blanár.

Pozornosť navrhovateľov upriamil na dve cieľové skupiny, mládež i jej učiteľov. „Chceme oceniť príkladné počínanie mladých športovcov, ale aj školských pedagogických pracovníkov a trénerov, ktorí im vštepujú základy športovej etiky a formujú správne charakterové vlastnosti v športovom duchu,“ dodal predseda ŽSK.

Doteraz získala toto ocenenie desiatka mladých športovcov a tucet ich pedagógov. Pred rokom vzbudila najväčší ohlas dvojica stredoškoláčok z Tvrdošína a ich pohotová pomoc zranenému snoubordistovi či nezlomná húževnatosť martinského stredoškoláka, ktorý bojuje s hendikepom práve prostredníctvom športu.

zdroj, foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM