Hokej

Zvolenčania začali veľmi dobre a zápas plynul dlho podľa ich predstáv. Vyn

Ilustračný obrázok k článku Zvolenčania začali veľmi dobre a zápas plynul dlho podľa ich predstáv.
Vyn
Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenčania začali veľmi dobre a zápas plynul dlho podľa ich predstáv. Vynútili si tlak, navyše už v 4. min McGregor blafákom prinútil Križana k rozkroku a pod žŕdku otvoril skóre. V 8. min zasa Žilka najskôr vystrelil, dokorčuľoval ešte k vyrazenému puku a akciu zakončil ďalším gólom.

Dôležitý gól Sukeľa

Zdalo sa, že hostia dohrajú zápas pasívnym spôsobom, bránku Zvolenčanov trafili v úvodnej dvadsaťminútovke len dvakrát, no výrazne ožili v druhej tretine. Vymysleli aj ukážkovú kombináciu s Uramom, Kriškom a Sukeľom, ktorý prečíslenie v 23. min zakončil kontaktným gólom. Odvtedy pribudlo na ľade viac vzruchu, pri streleckej chuti bol najmä Sukeľ a v 27. min takmer vyrovnal, keď sa brankár Baroš už pozeral za svoj chrbát, nevediac, či mu puk nezaskočil za chrbát. V 34. min nájazd Nádašdiho a Faitha sa skončil trochu zbrklou strelou Nádašdiho a v 35. min domáci Puliš v presilovke v dobrej pozícii len preveril postreh Križana.

Vyrovnanie až v powerplay

Na škodu hostí ich dosť pribrzdili oslabenia a v tretej tretine museli riešiť aj disciplínu, aby na zvolenskom ľade uspeli. Hneď po úvodnom vhadzovaní prenikol Mráz až pred bránku, nestačil však presnejšie zakončiť a domácich viac priblížiť k víťazstvu. Najbližšie k vyrovnaniu mali Liptáci v 50. min v presilovke, keď Kriška trafil zblízka pravú žŕdku. V 52. min sa zrodili hneď dva góly, ktoré v podstate nič nevyriešili. Najskôr sa radovali domáci po tom, čo McGregor prestrelil z uhla Križana, vzápätí však Uram na druhej strane o 33 sekúnd neskôr oživil nádej hostí. Vyrovnávajúci gól padol 65 sekúnd pred koncom pri powerplay a postaral sa oň zblízka v tlačenici Faith.

V predĺžení už po 40 sekundách vystrelil zľava od mantinelu Sukeľ a puk prekĺzol Barošovi nešťastne do bránky.

HKM Zvolen – MHK 32 L. Mikuláš 3:4 pp (2:0, 0:1, 1:2, – 0:1)

  • Góly: 4. McGregor (Mráz), 8. Žilka (Ďaloga), 52. McGregor (Klhůfek) – 23. Sukeľ (Kriška, Uram), 52. Uram (Makovský), 59. Faith (Kriška, Uram), 61. Sukeľ.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM