Tomáš Batiz Futbal

2. kolo Slovnaft Cupu: Tatran sa predstaví na ihrisku Dlhého Klčova

Futbalistov Liptovského Mikuláša čaká zápas 2. kolo Slovenského pohára, v ktorom narazia na súpera zo 4. ligy. Tréner Juraj Sabol pred zápasom priznal, že v zápase dá priestor hlavne hráčom z lavičky.

Ilustračný obrázok k článku 2. kolo Slovnaft Cupu: Tatran sa predstaví na ihrisku Dlhého Klčova
Foto: Tomáš Batiz

Tatranci majú za sebou prvé kolo DOXXbet ligy, v ktorom remizovali na domácom ihrisku s Lipanmi 0:0. Liptákov už v stredu 10. augusta čaká ďalší zápas, v rámci ktorého sa predstavia na ihrisku Dlhého Klčova. „Samozrejme, že sme si vedomí povinnosti. Je tam určite rozdiel medzi našim mužstvom a klubom kde ideme. V zápase ideme postaviť hlavne hráčov, ktorí v prvom ligovom stretnutí nedostali moc priestoru,“ povedal pred zápasom Juraj Sabol, tréner Liptovského Mikuláša.

Dobrá atmosféra v kabíne

Zverenci Juraja Sabola nemajú za sebou najlepší štart do nového súťažného ročníka. V prvom zápase na domácom ihrisku uhrali s nováčikom iba jeden bod po bezgólovej remíze. Na nálade v šatni sa to podľa domáceho „lodivoda“ neprejavilo: „Netreba tam robiť zbytočné závery. Sme si vedomí, že sme chceli získať viac bodov, ale ide o dlhodobú súťaž. Pracujeme ďalej, pripravujeme sa na ďalšie kolo.“

Zmeny v zostave

Práve v Slovenskom pohári dostanú príležitosť viacerí hráči z lavičky. Tréner Sabol na stredajší zápas povolal obrancu Michala Janeca spoločne s mladým Žákovičom. Zápas kvôli menším zraneniam vynechá trojica opôr – Kubena, Lišivka a Šimún. „Minimálne tri zmeny v základnej zostave budú,“ poznamenal skromne Sabol.

Súper z východu

OFK Dlhé Klčovo aktuálne pôsobí v IV. lige Sever na východe Slovenska. Tréner Juraj Sabol mal pred zápasom o súperovi pár informácii: „Približne viem. Sú tam dvaja bývalí ligoví hráči – Kovalík a Záhradník. Okrem toho tam je légia dákych piatich Ukrajincov.“

VIDEO: Tréner Sabol pred zápasom s Dlhým Klčovom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM