Tomáš Batiz Rôzne Šport

5 obľúbených bežeckých trás v Mikuláši

Beh sa stáva čoraz viac populárnejší aj v metropole Liptova. Dôkazom sú desiatky bežcov v uliciach a okolí mesta.

Ilustračný obrázok k článku 5 obľúbených bežeckých trás v Mikuláši
Zdroj: TASR

Háj-Nicovô

Jednou z alternatív je cesta na cesta na Háj. Trasa je vhodnejšia pre bežcov, ktorí preferujú tvrdší betónový podklad, ktorý tvorí asfalt. Úsek je dopravne menej frekventovaný, no so stretom automobilov, cyklistov či turistov treba rátať. Na konci trasy si môžete oddýchnuť v altánku, ktorý vám poskytne scenériu na celý Liptovský Mikuláš a okolie.

Popri Váhu

Ďalšou veľmi obľúbenou a známou trasou pre bežcov je cyklochodník popri Váhu. Trať je bezproblémová a sami si môžete určiť ako dlho pobežíte a kde to otočíte späť. Výhodou je nenáročný terén. Spoločnosť vám určite bude popri robiť množstvo korčuliarov a cyklistov. Po trase sa nachádzajú 2 cykloprístrešky, viaceré lavičky a v tesnej blízkosti chodníka aj detské ihriská.

Okruh na gymnáziu

V areáli Gymnázia Michala Miloslava Hodžu nájdeme približne 300m škvárový bežecký okruh, ktorý využívajú v rámci prípravy atletí, ale aj rekreační bežci.

Ondrašovská horička

Bežeckú trať v mestskej časti Liptovská Ondrašová preslávili najmä tradičné preteky, ktoré nesú názov Ondrašovská horička. Trať vedie v okolí futbalového ihriska a následne lesnými cestičkami.

Z Liptovského Mikuláša na Žiarsku chatu

Pre náročnejších je tu trasa na Žiarsku chatu. Trasa vedie z Podtatranskej kotliny do oblasti Západných Tatier, do Žiarskej doliny. Zo Žiarskej chaty možnosť pokračovať v pešej vysokohorskej turistike Západnými Tatrami. Dĺžku trasy odhadujeme približne na 15 kilometrov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM