Ľubomír Hudačko Správy

A je to tu: Svahy v Jasnej otvárajú svoje brány, prvá lyžovačka už o pár hodín!

Brázdenie svahov v Jasnej si lyžiari vyskúšajú prvýkrát v sezóne už doslova o pár hodín. K dispozícii budú mať aj prevoz modernou lanovkou.

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: Svahy v Jasnej otvárajú svoje brány, prvá lyžovačka už o pár hodín!
Zdroj: TASR

V Jasnej si lyžiari prvýkrát v sezóne vyskúšajú svahy už deň pred Mikulášom. Na severnej strane budú otvorené červené zjazdovky č. 1c Pretekárska úsek Chopok – Konský Grúň, č. 1b Pretekárska úsek Konský Grúň – Luková, č. 1a Pretekárska úsek Luková – Priehyba, červená zjazdovka č. 2 Májová a modrá č. 13 Biela Púť.

Nadšenci zimného relaxu tak už od piatku budú brázdiť severnú a aj južnú stranu Chopka a užijú si lyžovačku s prekrásnymi výhľadmi na Liptov a Horehronie z výšky 2 004 m n.m.

„Tí, ktorí využijú nástupné miesto z južnej strany kopca, majú možnosť využiť prechod na Sever modernou 15-miestnou kabínkovou lanovkou a zlyžovať z Chopku Sever až na Bielu Púť alebo ostať lyžovať na Juhu na červenej zjazdovke č. 31 s názvom Slnečná v úseku Kosodrevina – Srdiečko,“ uviedla hovorkyňa Tatry mountain resorts, Zuzana Fabianová.

Milovníci lyžovania si v prvý deň spustenia lyžovačky v Nízkych Tatrách užijú 5,05 km zjazdoviek. Aktuálne sa v stredisku Jasná dosnežujú modré ľahšie zjazdovky pre rodiny s deťmi č. 14 Lúčky a č.5 Turistická a na južnej strane Chopku zjazdovka č. 36 s názvom Krupová, ktoré budú spustené do prevádzky v závislosti od počasia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM