Slávka Kellová Iné športy

Aerobic maratónom k aktívnemu športovaniu

V Centre voľného času v Liptovskom Mikuláši sa vo štvrtok zišli študentky stredných škôl, aby medzi sebou súťažili o postup na krajské kolo aerobic maratónu. Z 33 dievčat nakoniec postúpila „šestica“ najlepších.

S Centrom voľného času sa pri organizácii aerobic maratónu podieľal Školský krajský úrad v Žiline. Trojhodinový maratón dal dievčatám z piatich mikulášskych stredných škôl poriadne zabrať. Na okresnom kole si v troch častiach postupne precvičili tanečný aerobic, posilovacie cvičenia a funky aerobic. Na ich výkony pozorne dozerala trojica porotkýň, ktorá hodnotila nielen techniku cvičenia, ale celkové vystupovanie súťažiacich dievčat: „Sledovali sme celkový dejom, súlad s hudbou, ohybnosť, flexibilitu, úpravu zovňajšku, charizmu a tzv. šoumenstvo,“ približuje jednotlivé body hodnotenia hlavná rozhodkyňa Naďa Holúbeková, ktorá sa venovala aerobicu dlhé roky ako precvičovateľka.

Do štvrtého ročníka aerobic maratónu sa mohli prihlásiť aj dievčatá, ktoré nemali predošlé skúsenosti s týmto druhom športu. Organizátori podujatia tým chceli dosiahnuť čo najvyššiu účasť a zvýšiť tak chuť mladých dievčat aktívne športovať. Aj pre väčšinu dievčat nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. Šesť finalistiek okresného kola postúpilo do krajskej súťaže, ktorá bude pravdepodobne v Ružomberku vo februári. Víťazky krajského kola by mali postúpiť do celonárodného maratónu, ktorého organizácia však dnes nie je istá. Napriek tomu usporiadatelia krajské kolo v Liptovskom Mikuláši neodriekli kvôli stúpajúcemu záujmu dievčat o aerobic. Účasť na maratóne totiž z roka na rok rastie.

Tabuľka:

  1. Majeríková Lucia – Evanjelická spojená škola, L. Mikuláš
  2. Frianová Klaudia – Evanjelická spojená škola, L. Mikuláš
  3. Rakučiaková Martina – Stredná zdravotná škola, L. Mikuláš
  4. Burdelová Katarína – Obchodná akadémia, L. Mikuláš
  5. Lubelanová Petra – Gymnázium M.M. Hodžu, L. Mikuláš
  6. Belicová Katarína – Obchodná akadémia, L. Mikuláš
  7. Imrichová Kamila – Evanjelická spojená škola, L. Mikuláš

video: pripravuje sa

Aerobic
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM