Slávka Kellová Rôzne

Aj Pribylina bude súčasťou oblastnej organizácie Liptov

Obecné zastupiteľstvo schválilo nedávno členstvo hornoliptovskej obce Pribylina v novozaloženej Oblastnej organizácii cestovného ruchu Liptov. Samospráva jednej z prirodzených brán do Tatier od tohto nevyhnutného kroku očakáva nové impulzy a výhodnú

„V predchádzajúcich dvoch rokoch nás viackrát presviedčali, aby sme vstúpili do Klastra Liptov, no v ňom sme nevideli pre nás reálny prínos. Teraz sme mali na výber spomedzi dvoch novovznikajúcich oblastných organizácií a napokon sme uprednostnili tú, v ktorej sa združujú mestá, obce a podnikateľské subjekty z celého liptovského regiónu,“ vysvetlil pre TASR starosta Milan Kohút.

Pribylina je podľa neho zaujímavá pre veľký počet prenocovaní, ktoré sú zákonnou podmienkou založenia oblastnej organizácie. „Vlani sa ich počet v našom katastri reálne vyšplhal na úctyhodných 100.000. Škoda, že nedosahujeme zákonom stanovenú hranicu 150.000, určite by sme si založili vlastnú oblastnú organizáciu, v ktorej by sme o svojom ďalšom osude rozhodovali sami,“ skonštatoval.

„Od novej formy regionálnej spolupráce očakávam podporu cestovného ruchu. Jedným z konkrétnych projektov by mali byť už počas blížiacej sa letnej sezóny pravidelné autobusové linky so zastávkami niekoľkokrát denne v jednotlivých členských subjektoch. Veľkou výzvou je vybudovanie atraktívnej cyklotrasy medzi Pribylinou a Vlkolíncom,“ dodal starosta Pribyliny.

zdroj, foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM