Michal Paška Rôzne

Akadémia ozbrojených síl bude mať nové vedenie

Akadémiu ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši povedie od nového akademického roku jej prorektor pre vedu Pavel Nečas. V tejto funkcii na poverenie ministra obrany Ľubomíra Galka (SaS) nahradí Miroslava Kelemena.

Funkciu bude ju vykonávať až do vymenovania nového rektora prezidentom SR Ivanom Gašparovičom. „Verím, že docent Nečas je tou správnou osobou, ktorá bude schopná udržať kredit vojenskej akadémie aj dobudúcna a že jej absolventi budú dobre pripravení na výkon svojich funkcií v OS SR," povedal pri tejto príležitosti šéf rezortu obrany. Súčasne poďakoval doterajšiemu rektorovi za jeho dlhoročnú prácu v prospech armády, vojenskej vedy a školstva.

Doterajší rektor odišiel z funkcie na vlastnú žiadosť po takmer 26 rokoch služby. „Počas svojej vojenskej kariéry dosiahol významné úspechy ako veliteľ leteckej základne a v poslednom období najmä pri transformácii vojenského vysokého školstva. Zaslúžil sa aj o návrat civilných študentov na Akadémiu ozbrojených síl," uviedol hovorca rezortu obrany Ivan Rudolf.

zdroj: TASR foto: www.aos.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM