Tomáš Batiz Správy

Akí sme starí? Máme aj 99 ročnú babku, najviac Mikulášanov je ale v TOMTO veku

Zaujímavé čísla z nášho mesta. V akom veku je najväčšia skupina Mikulášanov, koľko máme bábätiek do jedného roka a koľko obyvateľov, ktorí už oslávili stovku...

Ilustračný obrázok k článku Akí sme starí? Máme aj 99 ročnú babku, najviac Mikulášanov je ale v TOMTO veku
Zdroj: TASR

Je Liptovský Mikuláš mladé mesto? Z pohľadu veku obyvateľstva o tom môže viac prezradiť to, koľko rokov má momentálne najväčšia skupina Liptovskomiku­lášanov. Podľa špecializovaného portálu egov.mikulas.sk žije v našom meste momentálne celkom 30 980 obyvateľov.

Najviac Mikulášanov má okolo päťdesiatky

Vo vekovom zložení obyvateľstva vedú ľudia, ktorí naposledy oslávili rovnú päťdesiatku. Mikulášanov v tomto veku je presne 381, z toho 180 mužov a 201 žien.

Druhú najčastejšiu skupinu tvoria rovní sedemdesiatnici. Presne 70 okov má v meste 332 ľudí (132 mužov a 200 žien). Tretie miesto obsadili mladší obyvatelia, ktorí majú 25 rokov. V tomto veku je 367 Mikulášanov, z toho 176 mužov a 191 žien.

So stúpajúcim vekom sú skupiny, pochopiteľne, menej početné. Deväťdesiatnikov je v meste ešte 40, ľudí, ktorí sa dožili 91 rokov, je 37, potom už čísla len klesajú k nule. Aj napriek tomu máme v meste obyvateľa, ktorý možno pozná elixír dlhovekosti.

Najstarší obyvateľ Liptovského Mikuláša je žena a naposledy oslávila 99 rokov. Na opačnom konci máme bábätká, a teda Mikulášanov, ktorí ešte nemajú ani jeden rok. Tých je 294.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM