Slávka Kellová Iné športy

Ako prví mieria do Londýna vodnoslalomári

Najväčšie slovenské olympijské medailové nádeje sa ako prvé presunuli do Londýna, v spoločnosti šéfa výpravy Ľubora Halandu odcestovali v pondelok predpoludním vodní slalomári Michal Martikán, Peter a Pavol Hochschornerovci a Jana Dukátová.

Do Londýna sa už presunuli aj šéflekár výpravy Branislav Delej, lekár Roman Fano, maséri Igor Adamus, Zdenko Ďuriš, tréneri vodných slalomárov Jozef Martikán, Peter Hochschorner st. a Róbert Orokocký. „Momentálne počasie na Slovensku nás pripravuje na Londýn, v britskej metropole nás už nemôže nič prekvapiť. Absolvovali sme tam už osem alebo deväť sústredení, asi len dvakrát bolo pekne a inak stále pršalo. Na počasie sme natrénovaní. Prekvapiť nás môže len to, čo organizátori pripravia,“ povedal pred odchodom Pavol Hochschorner.

Vodní slalomári sa v olympijskej dedine v Londýne ubytujú ako prví. Podvečer od 18.00 h miestneho času ich už čakal prvý tréning na kanáli. „Posledný týždeň pred odchodom býva trocha rozbitý, mali sme viacero aktivít vrátane skladania olympijského sľubu. Snažili sme sa však pomedzi to trénovať, čo sa dalo,“ uviedol Peter Hochschorner, ktorý nemal veľké problémy s balením. **„Dostali sme nabalené tašky s olympijským oblečením, do ktorých sme si pribalili len osobné veci, holenie, zubné kefky. S balením sme nemali preto problém. Dokonca nás žiadali, aby sme si nebrali vlastné oblečenie,“ **doplnil Peter Hochschorner. V batožine deblkanoistov nechýbali ani elektronika a počítače.

Michala Martikána odprevádzala z Bratislavy aj jeho manželka. Ani v prípade dvojnásobného olympijského víťaza nebolo balenie dlhé. „Určite som nič nezabudol. V posledných týždňoch som už bol prakticky zbalený, teraz som len doplnil do tašky niektoré veci,“ priznal Michal Martikán.

S malým batohom cestovala aj Jana Dukátová. Cez víkend ešte upravovala na kanáli v Čunove loď, v nedeľu ju spolu s ostatnými poslala do Londýna. Lode viezol Tomáš Martikán. Dukátová zažije v Londýne olympijskú premiéru, Elena Kaliská v K1 žien nasadila latku na posledných dvoch vrcholných podujatiach veľmi vysoko.** „Teším sa na olympijskú atmosféru i ubytovanie v olympijskej dedine. Bude to iné ako na bežných pretekoch. V Londýne by som si popri svojich povinnostiach chcela pozrieť aj atletické súťaže,“ **uviedla Jana Dukátová.

mikuláš24/sita foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM