Rôzne

Ako ušetriť na energiách v domácnosti? Energetickí špecialisti budú radiť priamo na ulici

Slovenská inovačná a energetická agentúra sa vybrala priamo do ulíc, aby bezplatne radila spotrebiteľom ako šetriť spotrebu v domácnostiach. Energetickí špecialisti pricestujú aj do Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Ako ušetriť na energiách v domácnosti? Energetickí špecialisti budú radiť priamo na ulici
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 24. júla zaparkuje zelený domček na kolesách pred hotelom Európa. „Od 14.00 do 17.00 hod. budú energetickí špecialisti na troch zapojených druhoch fotovoltických panelov a veternej turbíne online ukazovať návštevníkom, ako to funguje a koľko elektriny sa vyrobí. Zároveň budú môcť využiť bezplatné energetické poradenstvo a spýtať sa našich expertov na detaily aj k ďalším technológiám, ako sú kotly na biomasu, tepelné čerpadlá či solárne kolektory na ohrev teplej vody, ale aj na odporúčania, ako v domácnosti ušetriť energiu,“ priblížila Sylvia Pálková zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry.

Výjazdy po obciach a mestách súvisia aj s pripravovanými dotáciami pre domácnosti na využívanie OZE zo štrukturálnych fondov. „Hoci ešte nie sú známe podrobnosti ako ich domácnosti budú môcť čerpať, ľudia sa môžu pripraviť už teraz. Od nás dostanú zrozumiteľné informácie, aké majú jednotlivé zariadenia na využívanie obnoviteľných zdrojov energie výhody a nevýhody. Môžu sa informovať, či sa im oplatí do nich investovať, aké sú technické podmienky a na čo si majú dať pri výbere pozor,“ dodala S. Pálková.

Viac info TU.

V prípade nepriaznivého počasia budú odborníci radiť v hoteli Európa.

Foto: ilustarčné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM