Slávka Kellová Rôzne

Aký bude osud strediska Javorina v sezóne 2010/11?

V lyžiarskom stredisku Liptovský Ján - Javorovica chce obec zabezpečiť prevádzku v zimnej sezóne 2010/2011 aj napriek viacerým problémom. Obec je spoluvlastník strediska, ale nemá financie na jeho rozvoj.

//„Do vybudovania infraštruktúry treba vložiť odhadom 2 až 3 milióny eur. Stredisko upadá. Dokáže si síce zachovať štandard, ale voči konkurencii v okolí stagnujeme. Je potrebné vybudovať lanovku, parkovisko, reštauráciu a technické zázemie," //informovali agentúru SITA na obecnom úrade.

Stredisko zakladali pred 13 rokmi, vlastníkmi sú rovnakým podielom obec a Ladislav Podmanický. Podľa vyjadrenia vedenia obce nemala obec za 13 rokov z neho žiadny zisk. Do základného imania vložila 170-tisíc eur, ktoré boli investované v rokoch 1997–2005 na osvetlenie a umelé zasnežovanie. Obec nechce prísť o peniaze vložené do strediska a chce svoj podiel odpredať. Ponúkli ho spoločníkovi a čakajú na jeho vyjadrenie, pretože má predkupné právo. Ak ho nekúpi, chcú ponúknuť svoj podiel tretej osobe. Najlepšie investorovi, ktorý by zveľadil lyžiarsky areál.

Záleží nám na tom, aby sa lyžovalo, či už budeme vlastníkom alebo predáme obchodný podiel. Na spustenie sezóny sú potrebné financie. Bude však našou snahou za každých okolností otvoriť sezónu. Nechcem ani pomyslieť, aké straty by mali ubytovacie zariadenia v obci, doline a v neposlednom rade aj samotná obec bez prevádzky lyžiarskeho areálu,“ poznamenal predstaviteľ obce.

V stredisku sú k dispozícii štyri lyžiarske vleky, zjazdovka s kvalitným umelým osvetlením a umelé zasnežovanie. Cena denného skipasu je pre dospelého 15 eur a 10 eur pre deti. Celková kapacita osobných horských dopravných zariadení je 2 500 osôb za hodinu.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM