Tomáš Batiz Rôzne

Apríl v Mikuláši na krásnych fotkách: Zmeníte názor na bláznivý mesiac!

Aprílové počasie nás v posledných týždňoch poriadne potrápilo. Spokojní sú ale fotografi, ktorí rýchlu zmenu počasia dokážu nádherne zaznamenať.

Ilustračný obrázok k článku Apríl v Mikuláši na krásnych fotkách: Zmeníte názor na bláznivý mesiac!
12
Galéria
Foto: Martin Sprušanský

Aprílové počasie mnohí označujú za šialené. Teplé lúče slnka sa za pár sekúnd dokážu zmeniť na poriadne mrazivý vietor. Vyťažiť tohto mesiaca sa snažia najmä fotografi, ktorý v ňom vidia svoje čaro. „Apríl je pre fotografa zaujímavý práve preto, že počasie je nestále a vytvára rôznu atmosféru v krajine či už slnečné, ale aj daždivé dni, neraz napadne sneh. Tvoria sa hmly, dúhy, začína rásť tráva a krajina je celkovo veľmi farebná. Zároveň býva chladno, čo spôsobuje dobrú viditeľnosť. Pre milovníkov nočnej fotografie je ešte viditeľný oblúk mliečnej dráhy a môžu tak vzniknúť skvelé fotky, pokiaľ vám nevadí skoré vstávanie,“ vysvetľuje Martin Sprušanský, fotograf z Liptovského Mikuláša.

Na druhej strane si aprílové fotenie pýta aj svoju daň. Podľa Sprušanského je dôležité sa pripraviť na rýchlu zmenu počasia. „Minulú nedeľu som sa okolo pol šiestej poobede vybral fotiť scenériu Nízkych Tatier, na ktorých je ešte sneh. Vonku bolo slnečné počasie, nad Chopkom sa zbiehali oblaky, a tak som očakával, že sa oblaky pri zapadajúcom slniečku sfarbia a tráva bude mať sviežu zelenú farbu. Behom chvíle napadlo asi 5 cm nového snehu a scéna, ktorú som si predstavoval bola fuč. Ako náhrada vznikli dve čierno-biele fotky, na ktorých je zachytená atmosféra onoho podvečera,“ vysvetľuje Martin Sprušanský, fotograf z Liptovského Mikuláša.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM