Slávka Kellová Rôzne

Autobusovú stanicu uviedli do prevádzky

Liptovskomikulášske autobusové nástupište má zrekonštruovanú stanicu. Spoločnosť SAD Liorbus tak priblížila svojim cestujúcim poskytované služby.

S rekonštrukciou dispečingu na autobusovej stanici sa začalo začiatkom novembra minulého roka. Po ôsmich mesiacoch sa služby SAD Liorbus vrátili do pôvodných priestorov. Cestujúci v nich nájdu všetok doteraz poskytovaný servis. „Je tu informačná kancelária, predaj lístkov a miesteniek či cestovná kancelária. Zmena je len v tom, že všetko je k dispozícii priamo na autobusovej stanici. Predtým boli tieto služby 100 až 200 metrov od nástupišťa,“ hovorí riaditeľ dopravy SAD Liorbus Jozef Kendera.

Okrem štandardného servisu spoločnosť všetky služby podporuje elektronicky. Informácie o cestovných poriadkoch či kúpu miesteniek k cestovným lístkom môžu cestujúci realizovať na stránkach www.cp.sk alebo www.liorbus.sk 24 hodín denne. Cestovné lístky je možné zakúpiť cez sms prostredníctvom telefónnych čísiel, ktoré sú uvedené na každom vývesnom cestovnom poriadku.

Jediná služba, ktorá nebude cestujúcim poskytnutá priamo na autobusovej stanici sú verejné toalety. „V budove sa nedalo zriadiť verejné WC, pretože miestnosť, kde vodiči autobusov odovzdávajú tržbu je v blízkosti sociálnych zariadení,“ vysvetľuje Jozef Sivák, vedúci dopravy SAD Liorbus v Liptovskom Mikuláši. V priebehu najbližšieho mesiaca by však mali byť k dispozícii verejné sociálne zariadenia s bezbariérovým vybavením v priestoroch spoločnosti oproti železničnej stanici.

Budova liptovskomiku­lášskej autobusovej stanice stojí na súčasnom mieste od roku 1987. Rekonštrukciu si pýtala už niekoľko rokov a zrealizovať sa ju podarilo za takmer 166 000 eur. „O rekonštrukciu sme žiadali ešte keď v Liptovskom Mikuláši bolo sídlo spoločnosti. Problémy v jej realizácii boli nie tak vo finančných možnostiach spoločnosti, ako v problémoch s vlastníckymi vzťahmi,“ vysvetľuje Kendera.

foto: skk

Autobusovú stanicu uviedli do prevádzky
1
Galéria
autobusova_stanica
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM