Slávka Kellová Kultúra

Hevier, Feldeková aj Hvorecký: Netradičné spomínanie na školské časy a prvé lásky

Známi slovenskí spisovatelia sa stretnú na netradičnom stretnutí v Liptovskom Mikuláši. V priestoroch tunajšej knižnice bude reč o školských časoch.

Ilustračný obrázok k článku Hevier, Feldeková aj Hvorecký: Netradičné spomínanie na školské časy a prvé lásky
Foto: Slávka Kellová

O niektorých z nich sa už učí na školách, ďalší z nich majú na to veľké predpoklady. Známe mená spisovateľov zavítajú do Liptovského Mikuláša, aby sa tu stretli aj so svojimi priaznivcami.

Tomáš Janovic, Ladislav Ballek, Etala Farkašová či Oľga Feldeková. To je len úvod zo zoznamu mien spisovateľov, ktorí sa stretnú, aby sa spoločne vrátili do detských a školských čias. Chýbať nebudú ani Jozef Banáš, Daniela Kapitáňová, Daniel Hevier a Eva Borušovičová. Okrem nich prijali pozvanie aj Pavol Rankov, Michal Hvorecký, Petra Nagyová-Džerengová a Gustáv Murín.

Spisovatelia si zaspomínajú na svojich obľúbených aj menej obľúbených učiteľov, predmety, známky, lásky, spolužiakov, na rozhodovanie kam po základnej a strednej škole, ale aj na smelé či nesmelé začiatky.

Návštevníci sa dozvedia ako spisovatelia rôznych generácií vnímali a prežívali dobu, v ktorej strávili svoje školské roky, ako ich ovplyvnila a určila ich ďalšie smerovanie v živote. Počkať si však na nich bude treba do 6. januára 2013.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM