Slávka Kellová Hokej

Bartíkov hattrick

Záver základnej časti 1. ligy sa už nezadržateľne blíži. Akoby si túto skutočnosť uvedomili aj hráči MHK32 Liptovský Mikuláš, ktorí by ešte radi nazbierali dôležité body pred súbojmi v playoff. V utorkovom zápase porazili Michalovce vysoko 6:1.

Celá prvá tretina bola jasne v réžii domáceho mužstva z Liptovského Mikuláša. Tomu zodpovedá aj skóre 3:0, keď sa hostia prakticky k ničomu nedostali. Skóre mohlo byť aj vyššie nebyť spoľahlivo chytajúceho Martona z mužstva Michaloviec. Hostí načal už v 39 sekunde domáci Kriška. Po protestoch hostí, že bol gól dosiahnutý vysokou hokejkou, muselo rozhodnúť až video. Na 2:0 upravoval Roháč a tretí gól pridal po Plevovej prihrávke Peter Bartík.

Druhá tretina síce skončila skóre 0:1, ale domáci si aj napriek tomu vypracovali niekoľko sľubných akcií, ktoré zázračne pochytal brankár hostí. O stav 3:1 sa postaral Michalovčan Pavol Segľa.

V poslednej tretine mohli diváci sledovať krásne uvoľnenie Bartíka na modrej, ktorý sa zbavil dvoch obrancov a šikovným blafákom nedal brankárovi šancu. Týmto však jeho úloha v zápase neskončila. Pridal ešte ďalšie dva góly a tým sa postaral o svoj hattrick a vedenie domáceho klubu so skóre 5:1. Na konečných 6:1 zaklincoval výsledok zápasu Mikulášan Blaščík.

Strely na bránu: 37:18 (16:8, 10:4, 11:6)

Vylúčenia: 4:4 na 2 min.

Presilovky: 0:0 Oslabenia: 0:0

Rozhodovali: Matula – Lajčiak, Hronský

počet divákov: 450

Lipt. Mikuláš: Palko – Lištiak, T. Devečka, Petran, Bača, Kadlubiak, Kokavec, Hyben, Klepáč – Bartík, Pleva, Kriška – Roháč, Paukovček, Pohanka – Ďurný, Blaščík, Legerský – Fiala, Oravec

Michalovce: Marton – Valečko, Marinčin, Škrak, Takáč, Ševčík, Kozák, Tirpák – P. Segľa, Cútt, Čížek – Faith, Kovaľ, Mach – Štefan, Méry, Koky

Pali Tomčík, szlh.sk foto, video: skk

Bartíkov hattrick
1
Galéria
hokej_LM_MICHALOVCE
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM