Pavol Tomčík Basketbal

Basketbal v Liptovskom Mikuláši zažíva úspešný reštart: Deti v klube pribúdajú

Na prelome rokov 2013 a 2014 viaceré športy, basketbal nevynímajúc, "zimujú" a pauzujú. V tomto športovo "hluchom" období sme niekoľko otázok adresovali manažérovi MBK Liptovský Mikuláš Martinovi Králikovi. Ten na ne s ochotou odpovedal.

Ilustračný obrázok k článku Basketbal v Liptovskom Mikuláši zažíva úspešný reštart: Deti v klube pribúdajú
Zdroj: Dnes24.sk

Čo je nové v klube MBK Liptovský Mikuláš?
V lete sme bohužiaľ museli zmeniť naše pôsobisko. Šesť rokov sa klub sústredil v telocvični Strednej odbornej školy obchodu a služieb, zhoršujúce podmienky nás však prinútili hľadať si iné priestory. Zvážili sme všetky možnosti a dohodli sme sa so Základnou školou Janka Kráľa na Podbrezinách.

Zo slovenskej basketbalovej mapy pred sezónou zmizlo družstvo mužov MBK, prečo?
Telocvična na Podbrezinách nebola pripravená na prvoligový basketbal, ktorý sme hrali v ostatných rokoch, a tak sme družstvo mužov museli nateraz zrušiť. Celkovo po tom, ako sme na jar oslávili desať rokov klubu, táto sezóna je pre nás akýsi reštart. Budujeme prakticky všetko akoby odznova.

Aká je aktuálna hráčska základňa klubu a koľko družstiev pôsobí pod značkou MBK Lipt. Mikuláš?
Aktívne pod hlavičkou Slovenskej Basketbalovej Asociácie vystupuje družstvo kadetov a družstvo mladších žiakov. Teší ma, že máme veľký počet nových detí, pre chlapcov i dievčatá sme dokonca otvorili prípravku. V budúcej sezóne určite jedno nové družstvo pribudne.

V novej telocvični ste už niekoľko mesiacov, aká je spolupráca s vedením školy?
Pri prechode do nových priestorov sme mali obavy, ako na celú vec zareagujú naše deti, väčšina z nich je totiž z mesta. Našťastie s týmto nebol žiadny problém. Spolupráca s pánom riaditeľom Lichardusom je na vynikajúcej úrovni, naše podmienky sú v rámci možností na výbornej úrovni, za čo patrí vedeniu školy veľká vďaka.

Na snímke: Martin Králik (v strede)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM