Tomáš Batiz Správy

Bežcov čaká obľúbená Ondrašovská horička: Organizátori prezradili novú dĺžku trate

Druhý najstaršie bežecké preteky napíšu aj tento rok svoje ďalšie pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku Bežcov čaká obľúbená Ondrašovská horička: Organizátori prezradili novú dĺžku trate
Foto: Tomáš Batiz

Mestská časť v Liptovskej Ondrašovej bude dejiskom v poradí už 34. ročníka Ondrašovskej horičky, ktorá aj tento rok privíta stovky bežcov z celého Slovenska i zahraničia. Organizátori pred štartom potvrdili aj účasť pretekárov z Českej republiky. „Máme prisľúbenú účasť siedmich bežcov z partnerského mesta Opava,“ prezradil Pavol Bačík, organizátor podujatia.

Predĺžili dĺžku trate

Organizátori boli nútení predĺžiť dĺžku trate z pôvodných desiatich kilometrov na štrnásť. „Dôvodom sú stavebné práce na pôvodnej trati Ondrašovskej horičky, takže prioritne z tohto dôvodu sme museli zmeniť trasu,“ skonštatoval Bačík.

Stovky pretekárov

Štart 34. ročníka, ktorý je na programe v nedeľu 11. júna o 08:00, bude sprevádzať podľa predpovede meteorológov slnečné počasie. Organizátori dúfajú, že poslednú historickú účasť, ktorá presiahla 250 štartujúcich, sa im podarí navýšiť. „Má byť pekne, takže to by malo zavážiť. Lákadlom môže byť aj aktuálny majster Slovenska na 10 km v behu na dráhe Branislav Šarkan, ktorý po minulom roku bude opäť štartovať,“ dodal Bačík.

Dĺžka trate na Ondrašovskej horičke závisí aj od kategórie. Mužov čaká spomínaných 14 kilometrov, ženy si odbehnú 7600 m. Pre deti sú pripravené krátke trate.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM