Pavol Tomčík Šport

Bikros: Mikulášania odštartovali sezónu v Bratislave a Brne

Po zimnej prestávke sa o slovo opäť hlásia i bikrosári. Klub BMX Team Liptov Liptovský Mikuláš na úvod vycestoval do nášho hlavného mesta a odtiaľ sa presunul do Brna.

Ilustračný obrázok k článku Bikros: Mikulášania odštartovali sezónu v Bratislave a Brne
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé kolo Slovenského pohára BMX v Bratislave Liptákom prialo. „Počasie nám vyšlo, problémy sem-tam spôsoboval len silný bočný vietor, ktorý hneď v úvode sfúkol košického jazdca a poslal ho do nemocnice,“ rozhovoril sa na úvod Roman Tuchyňa z mikulášskeho oddielu.

V kategórii sedem a osemročných sa darilo Pavlovi Kováčovi, ktorý si vyjazdil tretie miesto. V staršej vekovej skupine (9–10) sa ešte výraznejšie predvediol Lukáš Lednický (2. miesto). „Medzi 11 a 12 ročnými nám urobil radosť Hugo Hanák, ktorý zvíťazil. Jakub Krnáč skončil tretí, hneď za výborným Markom Maníkom z Rače. Aďo Kružliak bral piate a Samo Kováč šieste miesto,“ pokračuje v bilancovaní kvalitných výsledkov Tuchyňa.

V mimoriadne ťažkej kategórii 13 a 14 ročných pretekárov sa ocitol Filip Pastrnák. Jeho výkon stačil na piatu priečku. „Kristián Vojtek a Lukáš Kružliak zvádzali v rozjazdách osobné mikro súboje medzi Elitou. Nakoniec to vo finálke vyšlo Kristiánovi, ktorý obsadil tretiu a Lukáš štvrtú pozíciu,“ doplnil Roman Tuchyňa.

Po skončení bratislavských pretekov časť výpravy nenabrala kurz Liptovský Mikuláš, ale Brno. U našich západných susedov sa konalo prvé kolo Moravskej ligy. Účasť pretekárov bola skutočne hojná. Okrem domácich sa tu predstavili Slováci, Maďari a Rakúšania. Výsledky z napínavých súbojov v Brne vám prinášame hneď pod týmto textom.

Adam Smolík – 3. miesto (A finále, 11+12 roční pretekári)
Hugo Hanák – 5. miesto (C finále)
Adrián Kružliak – 3. miesto (D finále)
Lukáš Kružliak – 4. miesto (B finále, Elite)

Foto: Roman Tuchyňa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM