Pavol Tomčík Šport

BMX: Lipták Smolík na Európskej lige vo Švajčiarsku tretí!

Švajčiarsky Grandson bol ďalšou zastávkou Európskej ligy v BMX. Hneď dvojité zastúpenie mal i mikulášsky oddiel BMX Team Liptov.

Ilustračný obrázok k článku BMX: Lipták Smolík na Európskej lige vo Švajčiarsku tretí!
Zdroj: Dnes24.sk

„Organizátori pripravili technickú – rýchlu dráhu, počasie takisto prialo a prilákalo v jarnom tempe spičku jazdcov z celej Európy. Nestratili sa medzi nimi ani naši jazdci,“ začal na úvod Roman Tuchyňa z BMX Teamu Liptov Liptovský Mikuláš. V kategórii 11 a 12 ročných hájil farby liptovského oddielu Adam Smolík. V prvý súťažný deň bol pred bránami finále, no uspokojiť sa napokon musel so semifinálovou stopkou. „Na druhý deň zúžitkoval skúsenosti z dráhy a suverénne postúpil až do finále, kde obsadil skvelé tretie miesto,“ pokračuje Tuchyňa.

V kategórii 15 a 16 ročných chlapcov sa predstavil Adam Rojček, ktorý bojoval s ťažkou konkurenciou. „V sobotu mu tesne unikol postup z rozjázd. V nedeľu mal takisto rozbehnuté výborne rozjazdy, avšak v poslednej rozjazde jeho snaženie ukončil pád a to znamenalo koniec v pretekoch. Pre oboch jazdcov to však bola výborná skúsenosť v príprave na majstrovstvá Európy a majstrovstvá sveta,“ dodal Roman Tuchyňa.

Na snímke vpravo: Adam Smolík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM