Tomáš Batiz Hokej

Boj o cenné body až do konca: Liptáci si jednogólové vedenie nepostrážili

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa predstavili na ľade Košíc v rámci 39. kola Tipsport ligy. Ako sa darilo Liptákom?

Ilustračný obrázok k článku Boj o cenné body až do konca: Liptáci si jednogólové vedenie nepostrážili
Zdroj: TASR

V zostave domácich sa po mesačnej absencii objavil útočník Marek Bartánus, ktorý nastúpil po boku Eduarda Šedivého. Toho tréner Čada opäť zaradil na pozíciu útočníka. Hosťom chýbali Richard a Róbert Hunovci, Richard Stehlík i Igor Bobček.

Rutinérsky gól Hunu

Košičania chceli odčiniť piatkovú domácu prehru s Banskou Bystricou a zároveň uzavrieť štvorzápasovú domácu sériu víťazstvom. Už v 20. sekunde hrali domáci presilovú hru, v ktorej bol najbližšie ku gólu Varga, ale nenamieril presne. Košičania sa v prvej desaťminútovke snažili o úvodný gól, boli ofenzívne aktívnejší, ale z výhodných pozícií ich vytláčala obrana Liptákov. Ani presilová hra domácich v 12. minúte nebola využitá a tak prišiel trest. V 17. minúte Rudolf Huna vyhral osobný súboj s obrancom Kochom, položil si brankára Kopřivu a rutinérsky otvoril skóre – 0:1.

Vedenie zabezpečil Števuliak

Liptákov úvodný gól osmelil a v druhej časti bol k videniu vyrovnaný hokej. V 25. minúte domáci hráči využili presilovku, keď bol na konci rýchlej spolupráce Dávid Šoltés – 1:1. Nerozhodný stav však dlho nevydržal. O päť minút sa Stümpel dostal pred bránku, neunáhlil sa a čepeľ Števuliakovej hokejky našiel ideálne – 1:2. Košičanom sa dlho nedarilo prekvapiť obranu hostí, ktorí sa snažili hrýzť z rýchlych brejkov.

Košice zápas otočili

Aj k vyrovnaniu na 2:2 pomohla domácim presilovka. V 44. minúte Jenčíkovu strieľanú prihrávku tečoval Boltun a brankár Križan bol bezmocný – 2:2. V 49. minúte si Košičania vytvorili tlak, šance Klímu i Bartoša však pozorný Križan zmaril. Krátko na to sa do úniku dostal Lipták Rudolf Huna, ale ani on nenaklonil skóre na stranu svojho tímu. Od 56. minúty domáci prvýkrát v zápase viedli. Ich gól padol opäť v presilovke, tentoraz Nagyovu strieľanú prihrávku usmernil Jenčík – 3:2. Konečnú podobu výsledku dal v 60. minúte domáci kapitán Nagy, ktorý pri powerplay súpera využil nedorozumenie hráčov hostí a pohodlne uzavrel na 4:2.

Róbert Spišák, tréner MHK 32 Liptovský Mikuláš: „V úvode nás domáci zatlačili do defenzívy, ale podarilo sa nám to ustáť. Potom sme vyrovnali hru a dostali sme sa aj do vedenia, počas ktorého sme mali aj ďalšie príležitosti. Dnes rozhodli presilovky, v ktorých súper strelil tri góly. V závere sme sa snažili o vyrovnanie.“

HC Košice – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

  • Góly: 25. Šoltés (Suja, Deyl), 44. Boltun (Jenčík, Suja), 56. Jenčík (Nagy), 60. Nagy – 17. Rud. Huna (Cibák, Burzala), 30. Števuliak (Stümpel, Kabáč).
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM