Tomáš Batiz Hokej

Bojovný výkon Liptákov nestačil: Barani brali všetky body

Liptáci privítali po víťaznom zápase na domácom ľade lídra tabuľky. Zápas rozhodla chyba za stavu 2:2.

Ilustračný obrázok k článku Bojovný výkon Liptákov nestačil: Barani brali všetky body
Foto: Tomáš Batiz

Do zápasu vstúpil aktívnejšie domáci, ktorí sa po pokusoch Ri. Hunu a Nádašdiho do vedenia nedostali. Na opačnej strane Bystričania udreli z prvej vážnej šance, keď Surový v 9. minúte nedal po individuálnom prieniku šancu Križanovi. O necelé štyri minúty mohli domáci vyrovnať, ale svoje kvality v bráne potvrdil Bacashihua. V 17. minúte počas presilovky o jedného hráča pohrozil od modrej Maione, ale Križan bol na správnom mieste.

Vyrovnaná partia

Útočný hokejom sa líder tabuľky prezentoval aj v druhej tretine. V 27. minúte zaujala strela Surového, ale mikulášsky brankár bol proti. Skóre na Liptove sa menilo v 33. minúte, keď Higgs od modrej pálil presne. Netrvalo dlho a domáci znížil na rozdiel jedného gólu, keď už o necelé dve minúty sa pred bránou presadil Vybíral. V záver druhej tretiny hostia ešte pohrozili, keď si so zakončeniami Luntoru a Higgsa Križan poradil.

Chyba v obrane rozhodla

V úvode tretej tretiny domáci vyrovnali, keď sa po presnej prihrávke od Urama nemýlil M. Sukeľ. V 45. minúte to vyskúšal Lištiak, ale brankár hostí Liptákov do vedenia neposlal. Skóre sa menilo na opačnej strane, po tom čo zaváhanie v domácej obrane trestal svojim gólom Higgs.

„O lepší výsledok nás pripravila individuálna chyba za stavu 2:2. V situácii, keď sme mali vyhodiť puk z pásma, sa tak nestalo, naši obrancovia medzi sebou nezvládli prihrávku a z toho pramenil tretí gól súpera. Do tej doby sme proti favoritovi hrali vyrovnaný zápas,“ povedal po stretnutí Róbert Spišák, tréner Liptákov.

Zverenci Róberta Spišáka sa snažili vyrovnať, ale pokus Mezovského pokryl Bacashihua, naopak v 54. minúte Sersenov nahodený puk skončil za chrbtom Križana. V poslednej minúte sa z ľavej strany snažil presadiť Ro. Huna, ale po jeho strele sa skóre nemenilo.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 05 iClinic Banská Bystrica 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly a asistencie: 34. Vybíral (Cibák), 42. Sukeľ (Uram, Sukeľ) – 9. Surový (Hickmott), 33. Higgs (Majeský), 48. Higgs (Handzuš, Skalický), 55. Sersen (Higgs)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Luža, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Bagin, Burzala, Kadlubiak, Moravčík – Kriška, Ro. Huna, Ri. Huna – Uram, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Lištiak, Cibák, Vybíral – Kabáč, Piatka, Laco

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM