Slávka Kellová Kultúra

Boli časy boli

Folklórny súbor Váh z Liptovského Mikuláša pripravuje pre priaznivcov folkóru celovečerné tanečno-spevácke podujatie Boli časy boli, doplnené autentickými nahrávkami, dobovými fotografiami a kresbami.

Folklórny súbor Váh patrí v regióne Liptov, ale aj v celoslovenskom kontexte, ku kolektívom, ktoré sa svojou tvorbou snažia o uchovanie dedičstva našich predkov v čo najčistejšej podobe. Tradičný folklór regiónu Liptov a blízkych oblastí spracováva už viac ako 32 rokov. Umelecké vedenie súboru hľadá a pátra po stratených, zabudnutých a neobjavených folklórnych materiáloch, aby im dali nový život. Dôkazom toho je aj nový program s názvom Boli časy boli…

Zo starých autentických nahrávok a záznamov sa do javiskovej podoby pretavili tance zo Stankovian, Liptovských Sliačov, Východnej, Važca či Štrby. Program venovali práci a životu pltníkov, ktorí preslávili región Liptov po celom Slovensku. Celý program doplnili autentickými nahrávkami, dobovými fotografiami a kresbami, ktoré boli podkladmi pri spracovaní témy pltníctva.

vidoe: Mooneyestudio.sk

Boli časy boli
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM