Pavol Tomčík Hokej

Bronzová radosť aj v Mikuláši: Sukeľ s Kabáčom pomohli k medaile dvomi gólmi

Obrovskú radosť prežíva slovenský fanúšik juniorského hokeja. Naši mladíci vybojovali v Kanade na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov skvelé bronzové medaily. Veľkou mierou k tomu prispela aj dvojica odchovancov hokeja v Liptovskom Mikuláši Matúš Sukeľ a Michal Kabáč.

Ilustračný obrázok k článku Bronzová radosť aj v Mikuláši: Sukeľ s Kabáčom pomohli k medaile dvomi gólmi
Zdroj: TASR

Obaja v Montreale, resp. Toronte odohrali za naše farby plnú porciu, t.j. sedem šampionátových duelov. Matúšovi Sukeľovi sa podarilo skórovať v mimoriadne dôležitom zápase v skupine proti Nemecku (5:2). Talentovaný Mikulášan zvyšoval v 16. minúte na 3:0 a i on tak prispel k postupu Slovenska do štvrťfinále.

Víťazným gólom okorenil svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta aj Michal Kabáč. Tento hráč otvoril v 19. minúte skóre súboja o postup medzi najlepšiu štvoricu s Českom (3:0). 19-ročný útočník si v Kanade na svoje konto pripísal aj štyri trestné minúty, Sukeľ dve. Streleckou aktivitou viac prekypoval práve 18-ročný Sukeľ, ktorý na súperových brankárov vyslal dovedna 11 pokusov. Kabáč ohrozil gólmanov trikrát.

Tak Kabáč, ako i Sukeľ boli od začiatku sezóny členmi extraligového výberu HK Orange 20. Sukeľ sa stal s desiatimi bodmi aj najproduktívnejším hráčom tohto tímu (20 zápasov, 5 gólov, 5 asistencií). Kabáč si v 20 zápasoch na svoje konto pripísal tri prihrávky. Obom Liptákom k veľkému úspechu v Kanade gratulujeme!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM