Slávka Kellová Iné športy Iné športy

Bude lodenica do olympiády pripravená?

Premiérka Iveta Radičová pri návšteve srdca Liptova prisľúbila finančnú podporu pri dostavbe lodenice v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši. Dokončená by mala byť pred budúcoročnou letnou olympiádou.

Podľa slov premiérky je na Slovensku veľké množstvo rozostavaných stavieb bez finančného krytia. „Preto nie je jednoduché rozhodovať o prioritách a rezerva vlády nie je bezodná. Stále však platí, že stavba je majetkom Ministerstva obrany, takže sa zdroje pokúsime vyskladať tak, aby sme vedeli tento cieľ splniť,“ hovorí Iveta Radičová. Na dostavbu liptovskomiku­lášskej lodenice stále chýba zhruba 700 000 eur. V tomto roku však štátny rozpočet na dofinancovanie stavby stačiť nebude. „Máme dve možnosti. Buď spojenie Ministerstva obrany a nejakej rezervy štátu, alebo rezerva premiérky. Tento rok som sa rozhodla pre Osrblie. Súčasná rezerva premiérky nie je taká vysoká ako rezerva môjho predchodcu, ale snažím sa prostriedky prerozdeliť tak, aby som pomohla dofinancovať priority,“ skonštatovala premiérka.

Primátor Alexander Slafkovský po vládnej návšteve nestrácal optimizmus. „Chcem, aby tí ľudia, ktorí o tom rozhodujú na vlastné oči videli ako funguje tunajšie najúspešnejšie slovenské športové odvetvie a aby pri rozhodovaní na nás pamätali,“ povedal Slafkovský aj z postu predsedu Kanoe Tatra klubu. V prípade definitívneho prísľubu budúceho príspevku od štátu uvažuje mesto aj o variante dohody s dodávateľom stavby, ktorý by lodenicu dokončil skôr ako pred letom 2012 za vlastné náklady.

Prvá etapa lodenice by mala byť ukončená tento mesiac. Bez druhej etapy so vzduchotechnikou ju však nebude možné využívať. Prezident Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode Ivan Cibák však dúfa, že do svetového šampionátu v roku 2013 bude budova pre športovcov pripravená.

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM