Rôzne

Čakajú nás veľké rekonštrukčné práce: Mesto opraví cesty za viac ako milión eur

Liptovskomikulášska radnica zrekonštruuje v druhej polovici tohto kalendárneho roka viacero výrazne poškodených starších úsekov miestnych cestných komunikácií na sídlisku Nábrežie. Na tento účel si berie bankový úver v celkovej sume 1,3 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú nás veľké rekonštrukčné práce: Mesto opraví cesty za viac ako milión eur
Foto: Slávka Kellová

„Tieto frekventované cesty projektovali a stavali pred viac ako troma desaťročiami na neporovnateľne nižšiu dopravnú zaťaženosť. Neúprosný zub času sa veľmi citeľne podpísal na ich nevyhovujúcom stave, preto si nevyhnutne vyžadujú rozsiahle nákladné opravy,“ uviedol primátor Alexander Slafkovský.

Rekonštrukciu ciest uvítal aj opozičný poslanec a bývalý viceprimátor Pavel Bobák, no kritike podrobil financovanie investície prostredníctvom úveru. „Dôležité sídliskové komunikácie určite potrebujú zásadnú obnovu. Škoda, že sa nenašiel iný spôsob, iba ďalšie zadlžovanie mestskej pokladnice,“ skonštatoval.

„Inú reálnu možnosť ako úver s čo najnižšími úrokmi momentálne nemáme. Zvažovali sme koncesnú zmluvu, no ukázalo sa, že celkový objem tohto projektu nie je zaujímavý pre stavebné firmy, ktoré to vedia zrealizovať. V najbližšom období nepripadajú do úvahy na tieto účely ani eurofondy,“ dodal Slafkovský. „Splácanie tohto úveru je v našich silách. Za posledné dva roky sa nám podarilo splatiť istiny za dva milióny eur, takže celková zadlženosť mesta sa výrazne nezvýši,“ ozrejmil poslanec Dušan Vinčur, predseda finančnej komisie pri mestskom zastupiteľstve. Opravy mestských ciest by sa mali začať v júni tohto roka.

Opráv sa dočkajú tieto ulice:

  • Tranovského ulica (úsek od ul. Kuzmányho po parkovisko ECAV)
  • Kuzmányho ulica (úsek od ul. Pišútovej po ul. Tranovského).
  • Socháňova ulica (úsek od ul. Borbisovej po ul. Majerskú)
  • Ulica Partizánov
  • Majerská ulica (úsek od ul. Alexyho po ul. Za Havlovci)
  • Chodník na Garbiarskej ulici (v úseku od križovatky s ul. 1. mája po Hollého ulicu)

Global24/tasr Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM