Kultúra

Celých 366 dní v živote Bobrovca: Takto utiekol v obci minulý rok!

V roku 2013 to v obci Bobrovec a jeho okolí skutočne žilo. Dôkazom toho je film z dielne mladého kameramana Miroslava Cigliana, ktorý poctivo mapoval celoročné dianie. Príďte na premietanie premiéry filmu, ktorý sa pravdepodobne zapíše do obecných dejín.

Ilustračný obrázok k článku Celých 366 dní v živote Bobrovca: Takto utiekol v obci minulý rok!
Foto: Slávka Kellová

Viac ako deväťdesiat minútový zostrih toho najdôležitejšieho čo sa v Bobrovci a jeho okolí udialo je zachytených okom kamery. „Pochádzam odtiaľto, tu žijem a mám svoje rodisko rád. Počas roka je v našej obci a blízkom okolí pomerne živo, preto som sa rozhodol všetko zaznamenať,“ uviedol autor filmu Miroslav Ciglian.

Na filmových záberoch nájdu diváci asi 35 autentických výpovedí. „Svoj priestor dostal dobrovoľnícky hasičský zbor, ktorý v našej obci existuje už 130 rokov, alebo športové podujatia Bokami Západných Tatier či obľúbená Cena Červenca,“ dodal mladý filmár.

Premiéra už v nedeľu

Premietanie filmu sa v bobroveckom Dome kultúry začína v nedeľu 9. marca o 16:00 hod. Vstupné je dobrovoľné. Premietanie spríjemní hudba liptovského pesničkára Janka Svetlana Majerčíka.

Foto: ilustračné, obec Bobrovec

366 DNÍ V BOBROVCI plagát
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM