Kultúra

Centrum Kolomana Sokola je zatvorené: Otvorí ho nová dohoda s mestom

Vedenie Liptovskej galérie P. M. Bohúňa dočasne uzatvorilo v minulých dňoch výstavné priestory Centra Kolomana Sokola uprostred liptovskomikulášskej pešej zóny, kým sa s mestskou samosprávou záväzne nedohodne na spoločnom hradení prevádzkových nákladov.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Kolomana Sokola je zatvorené: Otvorí ho nová dohoda s mestom
Foto: Slávka Kellová

„Veľmi ma táto situácia mrzí. Vystavoval už na mnohých iných miestach i v zahraničí, ale toto sa mi ešte nestalo. Človek vloží do toho svoj drahocenný čas, nemalé finančné prostriedky a napokon všetko úsilie vyjde nazmar. Dúfam, že sa to podarí vyriešiť a tieto výstavné priestory sa opäť čo najskôr otvoria a sprístupnia verejnosti,“ skonštatoval dizajnér Michal Hanula.

Riaditeľka Liptovskej galérie Monika Sedliaková vysvetlila, že bezodkladné uzatvorenie výstavného centra, na ktorého prevádzke sa podieľajú spoločne s mestom, si vyžiadali príliš vysoké prevádzkové náklady. „Momentálne hľadáme dohodu, ako by mala vyzerať naša ďalšia spolupráca. Ak sa partnersky dohodneme, tieto výstavné priestory znovu otvoríme,“ zdôraznila.

„Nič nebráni tomu, aby sa tak čo najskôr stalo. Pracujeme na návrhu rámcovej zmluvy, na základe ktorej by sme sa mali podieľať na hradení časti prevádzkových nákladov, predovšetkým za elektrickú energiu. Určite sa dohodneme, lebo chceme, aby Centrum Kolomana Sokola, ktoré je pýchou nášho mesta, naďalej fungovalo,“ dodal viceprimátor Liptovského Mikuláša Jozef Repaský.

Foto: ilustračné, LM

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM