Tomáš Batiz Správy

Centrum Mikuláša zaplnili piktogramy: Pomôcť by mali cyklistom aj chodcom, FOTO

Centrum Liptovského Mikuláša zaplnili piktogramy, ktoré upozorňujú na zvýšený pohyb cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Mikuláša zaplnili piktogramy: Pomôcť by mali cyklistom aj chodcom, FOTO
8
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

V rámci projektu Vnútromestskej cyklotrasy za zamestnaním pribudlo na pešej zóne v centre mesta množstvo piktogramových značení. „Značenie je súčasť projektu Vnútromestskej cyklotrasy za zamestnaním, ktorá bude spájať železničnú stanicu prostredníctvom cyklistických chodníkov, cyklopásov a vyznačených priestorov pre cyklistov cez centrum mesta s Rachmaninovým námestím,“ skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Piktogramy by mali predovšetkým smerovať cyklistov ako aj na nich upozorňovať. Ako doplnila mikulášsky hovorkyňa, značenie nezakazuje pohyb chodcov vo vyznačenej časti. „Piktogramy vyznačujú priestor a smer jazdy cyklistov. Vodičov motorových vozidiel upozorňujú, že sa nachádzajú na vozovke so zvýšeným pohybom cyklistov,“ povedala Čapčíková.

Nové piktogramy sú obsiahnuté po celej pešej zóne. „Hustota je na základe spracovanej projektovej dokumentácie autorizovaným projektantom, ktorý postupoval v zmysle platných technických predpisov zaoberajúcich sa dopravným značením a predpismi pre cyklistické komunikácie,“ vysvetľuje Viktória Čapčíková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM