Martin Grendel Rôzne

Ceny skipasov klesnú až o dva týždne

Ceny skipasov v najväčších vysokotatranských strediskách klesnú až od 21. marca. Za celodenný lístok v súčasnosti zaplatia lyžiari 24 eur, o dva týždne to bude 21 eur.

Na zníženie cien skipasov v najväčších lyžiarskych strediskách vo Vysokých Tatrách si budú musieť lyžiari ešte dva týždne počkať. Ukončenie jarných prázdnin na Slovensku neznamená automatické zníženie cien lyžiarskych lístkov. Na Štrbskom Plese i v Tatranskej Lomnici trvá hlavná lyžiarska sezóna až do 20. marca. Jarná lyžovačka s nižšími cenami začne až v pondelok 21. marca. Aj keď tohto roku vyšiel termín zníženia cien lyžiarskych lístkov na prvý jarný deň, ide len o zhodu okolností. Podľa Lenky Maťašovskej zo strediska Park Snow Štrbské Pleso jarné prázdniny síce u nás už končia, ale v Čechách trvajú podľa jednotlivých okresov až do 20. marca. To je aj dôvod, prečo k zníženiu cien lyžiarskych lístkov dochádza až od 21. marca. Českí turisti tvoria popri Slovákoch a Poliakoch najvýznamnejšiu skupinu návštevníkov Vysokých Tatier.

Až do 20. marca bude stáť celodenný skipas v oboch strediskách 24 eur. Juniori zaplatia za celodenný lístok 19 eur a deti 17 eur. Od pondelka 21. marca bude stáť celodenný skipas 21 eur, juniori zaplatia 17 a deti 15 eur. Rovnaké ceny budú v oboch strediskách Tatranská Lomnica i Štrbské Pleso. Ceny lyžiarskych lístkov zostanú nezmenené až do konca lyžiarskej sezóny. Podľa Kataríny Šrafínovej zo strediska Tatranská Lomnica, ceny lístkov sa nezvýšia už ani počas Veľkonočných sviatkov, ktoré budú tohto roku 22. až 25. apríla.

Veľká noc vo väčšine stredísk na Slovensku znamená aj koniec lyžiarskej sezóny. Vo Vysokých Tatrách zvykne lyžiarska sezóna v posledných rokoch končiť na najvyššie položenej zjazdovke na Slovensku v Lomnickom sedle až začiatkom mája. Úplne posledným dňom lyžiarskej sezóny býva 8. máj, ktorý je štátnym sviatkom a tohto roku pripadol na nedeľu. Či sa tak stane aj tohto roku bude závisieť najmä od dostatku prírodného snehu, na ktorý je zjazdovka v Lomnickom sedle odkázaná. Tohtoročná lyžiarska sezóna je podľa Šarafínovej poznamenaná práve nedostatkom prírodného snehu nielen vo Vysokých Tatrách, ale na celom Slovensku.

zdroj: SITA foto: archív

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM