Tomáš Batiz Správy

Cesta do doliny je neprejazdná: Stredisko Jasná je bez prúdu

Silný vietor odrezal lyžiarské stredisko v Demänovskej doline od elektrického prúdu. Uzatvorená je aj cesta do doliny, kvôli popadaným stromom.

Ilustračný obrázok k článku Cesta do doliny je neprejazdná: Stredisko Jasná je bez prúdu
Zdroj: TASR

Lyžiarske stredisko Jasná Nízke Tatry zostáva aj v utorok uzatvorené zo severnej aj južnej strany. Cestu do doliny museli hasiči pre prekážky na ceste uzatvoriť a celé stredisko zostalo bez elektrickej energie. Vedenie skiareálu o tom informovalo prostredníctvom svojej oficiálnej facebookovej stránky.

„Vzhľadom na aktuálnu situáciu v Demänovskej Doline je dolina zatiaľ uzatvorená. O aktuálnej situácii a prípadných zmenách budeme informovať,“ uvádza sa na stránke.

Pracovníci polície a hasičského zboru v oblasti už niekoľko hodín pracujú na sprejazdnení cesty do doliny. „Začalo sa to o jednej v noci a odvtedy stromy padajú stále," povedala riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová a doplnila, že momentálne sa zasahuje na dvoch miestach, konkrétne v úsekoch cesty pri hoteli Mikulášska chata a pri hoteli FIM.

Podľa nej na cestu v Demänovskej Doline spadol aj stĺp vysokého napätia, momentálne sa však s odstraňovaním čaká na elektrikárov. „Situácia ohrozuje aj zasahujúcich ľudí, takže hasiči môžu začať píliť, až keď bude stĺp odpojený,“ vysvetlila.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM