Tomáš Batiz Správy Video

Cestu v Palúdzke čaká zmena: Termín opravy vnútri, VIDEO

Dobrá správe pre mikulášskych vodičov. Jeden z najhorších úsekov v metropole Liptova plánujú opraviť.

Ilustračný obrázok k článku Cestu v Palúdzke čaká zmena: Termín opravy vnútri, VIDEO
2
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

Cestu I/18 v Liptovskom Mikuláši, ktorá je vo vlastníctve Slovenskej správy ciest, čaká rekonštrukcia. Tá poteší najmä vodičov.

Realizácia opráv začne pravdepodobne v jarnom období. Slovenská správa ciest na teraz čaká na lepšie klimatické podmienky. “V podpísanom zmluvnom vzťahu je začiatok prác podmienený odovzdaním staveniska objednávateľom, ktoré musí byť odovzdané zhotoviteľovi najneskôr do 30.04. 2017. Samotné práce musia byť ukončené najneskôr do 100 dní od odovzdania staveniska,” zhodnotila Zuzana Hromcová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest.

Niekoľko opráv

Cestári budú na hlavnom ťahu spevňovať krajnice a v celom úseku budú frézovať súčasnú vrstvu komunikácie. “Pracovať sa bude na obnove krytu, vybudovanie nových konštrukčných vrstiev vozovky a úpravy šírkového usporiadania vodorovným dopravným značením na ceste I/18 v kritickom úseku medzi dvoma križovatkami. Betónová odvodňovacia prídlažba, ktorá sa nachádza na pravej strane vozovky bude vymenená v celej dĺžke opravovaného úseku,” dodala Hromcová.

Dopravu obmedzia čiastočne

Ako ďalej skonštatovala Hromcová, doprava počas výstavby bude riešená po etapách v súlade s požiadavkami stavby. Vedenie cestnej premávky počas výstavby bude realizované obojsmerne po ceste I/18 pomocou prenosného dopravného značenia, pri dočasnom obmedzení premávky-po úsekoch, v jednotlivých fázach výstavby, so znížením rýchlosti na zúženej vozovke na 30 km/hod.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM