Slávka Kellová Rôzne

Cestári opravia ďalší most v Palúdzke

Oprava cesty 1/18 od palúčanského mosta po nemocnicu v Liptovskom Mikuláši je na spadnutie. Opravy by sa v tomto roku mal dočkať aj ďalší tunajší most.

Do opravy približne 220-metrového úseku cesty 1/18 od palúčanského mosta po nemocnicu sa pustia cestári pravdepodobne v júni. „Hlavný dôvod prečo sa to robí je spevnenie krajnice na pravej strane vozovky smerom do Ružomberka, kde v súčasnosti vodiči krkolomne parkujú na nespevnenej krajnici. Niekedy tu dokonca hrozí aj prepadnutie auta na chodník,“ opisuje situáciu na ceste Ľubomír Hán vedúci oddelenia dopravy v Liptovskom Mikuláši. Náklady Slovenskej správy ciest (SSC) na rekonštrukciu tohto úseku cesty predstavujú výšku 89 000 eur.

„Ak všetko dobre dopadne SSC by mala v tomto roku realizovať aj opravu ďalšieho mosta v mestskej časti Palúdzka cez potok Demänovka, “ pokračuje Hán.//// Okrem toho by sa mala vymeniť aj vozovka asi 100-metrového úseku pred mostom od Hotela Bocian po Vranovskú ulicu. „Samozrejme, že to závisí od schválenia stavebného povolenia a ostatných náležitostí potrebných na realizáciu akcie, ktorá by mala byť hradená z prostriedkov Európskej únie,“ uzatvára Hán.

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM