Tomáš Batiz Správy

Chátrajúci podchod na Maytexe zrekonštruovali: Pozrite si FOTO a VIDEO

Podchod pri Maytexe je už roky nevyužívaný. Aj to výraznou mierou prispelo, že postupne pustol. Radnica sa ho po novom rozhodla zrekonštruovať.

Zdroj: Dnes24.sk

Podchod pri ceste I/18 na Ulici 1. mája v Liptovskom Mikuláši prešiel tento mesiac revitalizáciou za 10.000 eur. Časť peňazí, 4000 eur, pochádza z grantového programu. Zvyšok projektu spolufinancovalo mesto. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Podchod bol v prevádzke v časoch fungovania tamojšieho závodu. Od zrušenia podniku postupne pustol a bol zatvorený. „Na meste sme vnímali, že toto verejné priestranstvo je potrebné dať opätovne do poriadku," zhodnotil Lengye.

"Využili možnosť získať externé zdroje na rekonštrukciu oboch vstupov do podchodu,“ priblížil Gabriel Lengyel z mestského úradu s tým, že grant mesto získalo zásluhou internetového hlasovania obyvateľov.

V budúcom roku chce radnica pokračovať v rekonštrukcii vnútorných priestorov a sprístupniť podchod na denné používanie. Podchod by zároveň slúžil aj ako priestor na sprejové umenie.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

FOTO: Rekonštrukcia podchodu na Maytexe
4
Galéria
Zdroj: Tomáš Batiz
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM