Tomáš Batiz Správy

Chodcov na Štefánikovej ohrozujú konáre stromov: Radnica chystá riešenie

Štefánikovu ulicu v Liptovskom Mikuláši lemuje hneď niekoľko stromov. Konáre miestami ohrozujú aj chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Chodcov na Štefánikovej ohrozujú konáre stromov: Radnica chystá riešenie
2
Galéria
Foto: Michal Paška

Silný vietor v uplynulom období neobišiel ani Liptovský Mikuláš. Vyčíňanie prírody spôsobili na viacerých miestach škody. Ako sme vás informovali, "tak v mestskej časti Demänová vyvalil starý smrek.

Na Štefánikovej ulici počas zhoršených poveternostných podmienok končia konáre zo stromov na chodníku. Redakcia Dnes24 zisťovala, či sa radnica chystá zamedziť prípadnému ohrozeniu chodcov. „Topoľom na ulici Štefánikovej venujeme zvláštnu pozornosť, na jeseň boli vykonané ich mimoriadne obhliadky zamerané na ich zdravotný stav. V novembri 2019 došlo k výrubom dvoch z týchto stromov,“ uviedol Gabirle Lengyel z odboru životného prostredia a dopravy na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

Verejnoprospešné služby situáciu v týchto dňoch vyriešili orezom konárov. V budúcnosti môže dôjsť aj k úplnému výrubu topoľov. „Náš zámer je postupne v týchto výruboch pokračovať a stromoradie nahradiť vhodnejšími mestskými drevinami, nakoľko tieto stromy sú už na hranici svojej životnosti,“ dodal Lengyel z radnice.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM