Tomáš Batiz Správy

Čistenie mikulášskych chodníkov: VPS prezradili, kedy začnú odstraňovať zimný posyp

V Liptovskom Mikuláši sa v najbližších dňoch ešte nechystajú čistiť chodníky od zimného posypu. Prinášame vám ďalšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Čistenie mikulášskych chodníkov: VPS prezradili, kedy začnú odstraňovať zimný posyp
Zdroj: TASR

Čistenie chodníkov a ciest od posypového materiálu začnú Verejnoprospešné služby realizovať od apríla. Zimná údržba v meste totiž trvá do 31. marca. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.

„Čistenie v týchto dňoch nemá zmysel, pretože nám počas marca ešte kedykoľvek môže napadnúť sneh a môže sa stať, že by sme na očistený chodník znovu použili posypový materiál,“ vysvetlil riaditeľ VPS Dušan Grešo.

Od apríla tak zamestnanci nastúpia na čistenie odvodňovacích žľabov, kanalizačných vpustí, 97 kilometrov chodníkov a ciest. „Má to svoju postupnosť, najskôr ide vozidlo s kefami, následne zametacie auto, niečo bude potrebné dočistiť ručne a napokon nastúpi kropiace auto, aby sme eliminovali prašnosť,“ vysvetlil.

Ako ďalej doplnil Grešo z VPS, hneď po skončení čistenia nabehnú pracovníci VPS operatívne na maľovanie vodorovného značenia priechodov v celom meste. Po priechodoch nanovo vyznačia križovatky a parkovacie plochy.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM