Slávka Kellová Rôzne

Čo s obnoseným šatstvom? Darujte ho

Vypovedal váš šatník niektorým veciam módnosť, alebo ratolesti vyrástli z oblečenia? Nepotrebné veci sa nemusia hneď vyhodiť, ešte môžu byť užitočné.

  Nepotrebným, obnoseným šatstvom a textíliami  je možné pomôcť ľuďom, ktorí ho môžu potrebovať. V neposlednom rade sa likvidáciou nepotrebného textilu šetrí životné prostredie, pretože textil neskončí na skládke odpadu, ale bude ešte prakticky využitý.

Mesto Liptovský Mikuláš v spolupráci s neziskovou organizáciou Pomocný anjel Nižná na Orave preto vyzývajú na zapojenie sa do zbierky obnoseného a nepotrebného šatstva. Nie len nepotrebné šatstvo bude možné odovzdať na štyroch odberových miestach. Veci je potrebné zabaliť do igelitového vreca, alebo iného vhodného obalu tak, aby nedošlo k ich znehodnoteniu pri prevoze. Na nižšie uvedených stanovištiach bude pristavené nákladné auto, do ktorého môžu občania odovzdať obnosené šatstvo.

Zbierajú sa dámske, pánske, detské letné a zimné oblečenie, posteľné obliečky, uteráky, záclony, závesy, prestieradlá, metrový textil, deky, tkané koberce, periny, hlavnice. Nezáleží na tom, či je to posledná móda alebo už majú veci  možno i desiatky rokov. Veci môžu byť aj mierne znečistené, nie však úplne špinavé. Posteľnú bielizeň, uteráky a utierky je potrebné zabaliť osobitne a označiť. Nezbierajú sa hračky, obuv, domáce potreby, matrace, koberce (okrem tkaných), a veľmi znečistené veci.////

Harmonogram odberov:

Liptovský Mikuláš – Palúdzka (pri štadióne FC 34 Palúdzka) 12. apríla (štvrtok) v čase 13:00 – 15:30 Liptovský Mikuláš – Ploštín (pred Kultúrnym domom) 12. apríla v čase 16:00 – 18:00   Liptovský Mikuláš – Iľanovo (pred Kultúrnym domom) 13. apríla (piatok) v čase 13:00 – 15:30  Lipt. Mikuláš -  Staré Mesto (za čerpacou stanicou Slovnaft pri žel. Stanici) 13. apríla v čase 16:00 – 18:00   ilustračné foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM