Tlačové správy

Čo zohľadniť pri kúpe detského bicykla

Jar sa už začala a s ňou aj sezóna bicyklovania. Čakajú vás dni plné slnka a pohody, ale aj premýšľania nad tým, akú aktivitu vymyslieť pre vaše deti teraz, keď je vonku teplo. Ak chcete, aby sa vaše ratolesti viacej hýbali a navyše trávili čas vonku, v prírode, zadovážte im bicykel.

Ilustračný obrázok k článku Čo zohľadniť pri kúpe detského bicykla
Zdroj: Intersport Austria

V obchodoch nájdete veľa druhov detských bicyklov, vybrať ten najvhodnejší pre vášho drobca však nie je jednoduché. Neviete ako na to? Nevadí, poradíme vám.

Najdôležitejšie je vyskúšať si bicykel osobne

Niektoré deti môžu byť na svoj vek nižšie alebo vyššie. Pri výbere detského bicykla je potrebné riadiť sa predovšetkým výškou vášho dieťaťa. Avšak, najdôležitejšie je, aby si vaše dieťa vyskúšalo bicykel osobne.

Odporúčame vyskúšať viacero druhov od rôznych výrobcov. Ak si s výberom neviete dať rady, zájdite do špecializovanej predajne a poraďte sa s odborníkom. Každý človek má inú asymetriu tela a preto riadenie sa tabuľkami by malo byť len orientačné.

Dieťa na bicykli nemôže byť natiahnuté, malo by mať správne držanie tela a vystretú chrbticu. Dôležité je, aby dosiahlo nohami na zem. Každý výrobca ponúka iný typ bicykla a inú geometriu rámu. Len tým, že si ho vaše dieťa vyskúša, zistíte, aký je pre neho najlepší.

Váha bicykla

Pri výbere bicykla by ste mali brať ohľad aj na to, z akého materiálu je vyrobený rám. Najpoužívanejšie materiály sú hliník a oceľ, rozdiel medzi nimi je v hmotnosti, pevnosti aj životnosti. Pre deti je vhodnejší hliníkový rám, pretože je ľahší a vaše dieťa bude môcť s bicyklom lepšie manipulovať.

Bezpečnosť

Najdôležitejším atribútom je bezpečnosť vašej ratolesti. Preto neodporúčame snažiť sa pri kúpe ušetriť a kupovať bicykel neznámej značky. Najlepšie, ak kúpite bicykel od overeného výrobcu, ktorý bicykle podrobuje podrobným testom bezpečnosti a zaručuje sa za jeho vysokú kvalitu. Okrem toho, v prípade potreby náhradných dielov, tieto zoženiete oveľa jednoduchšie.

Dizajn a farba

To, ako bicykel vyzerá, je dôležité predovšetkým pre dieťa. Ak sa mu jeho nový spoločník nebude páčiť, nebude sa na ňom ani rado voziť. Preto by ste spravili najlepšie, keby ste ho zobrali so sebou, aby si samo vybralo, aká farba a model sa mu páči.

V INTERSPORTe Liptovský Mikuláš ponúkame najväčší výber detských bicyklov. Naši predajcovia vám sú k dispozícii a ochotne poradia pri výbere detského bicykla, ktorý bude vhodný pre vášho drobca. Ponuku detských bicyklov značiek Specialized, Cube, KTM a Dema nájdete v predajni INTERSPORT Liptovský Mikuláš, Kamenné Pole, Areál Tesco.

Okrem toho si môžete vybrať i z detských bicyklov exkluzívnej značky INTERSPORTu – GENESIS. Širokú ponuku tejto značky s výborným pomerom kvality a ceny nájdete aj online: http://www.genesis-bikes.sk/bikes/kids

Nižšie prikladáme i výber detských bicyklov vhodný pre rôzne vekové kategórie. Všetky uvedené bicykle sú dostupné v našej predajni INTERSPORT Liptovský Mikuláš ( Kamenné Pole, Areál Tesco ).

Detský bicykel/ odrážadlo 12ʺ

Odrážadlá predstavujú pre dieťa prvé zoznámenie s bicyklom. Umožňujú deťom naučiť sa udržať rovnováhu. Nemajú pedále a jediným hnacím motorom sú pre ne vlastné nohy. Odrážadlo by malo byť čo najľahšie, aby sa s ním dieťaťu dobre narábalo.

Detský bicykel 14 ʺ

Je vhodný pre deti od 3 rokov. Nachádzajú sa na ňom aj podporné kolieska, ktoré pomáhajú vášmu dieťaťu držať stabilitu.

Detský bicykel 16 ʺ

Je určený pre deti vo veku 4–5 rokov. Môže aj nemusí obsahovať podporné kolieska, všetko závisí na tom, ako dlho vaše dieťa jazdí na bicykli a na jeho schopnostiach.

Detský bicykel 18 ʺ

Tento bicykel je určený pre deti vo veku 5–6 rokov. Väčšina bicyklov tejto veľkosti už obsahuje aj podporný stojan.

Detský bicykel 20 ʺ

Je určený pre deti vo veku 7– 9 rokov. Bicykle pre väčšie deti majú často už aj brzdy na volante a tiež jednu základnú prehadzovačku .

Detský bicykel 24 ʺ

Medzi bicyklami s veľkosťou kolies 24 ʺ nájdeme bohatý výber horských bicyklov. Majú viacero prevodových stupňov.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: INTERSPORT Liptovský Mikuláš
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM