Tomáš Batiz Správy

Cykloraňajky v Mikuláši: Pozrite si FOTO z akcie

Mesto Liptovský Mikuláš zorganizovalo akciu s názvom Cykloraňajky. Ľudí na bicykloch radniční pohostili chutnými raňajkami.

Ilustračný obrázok k článku Cykloraňajky v Mikuláši: Pozrite si FOTO z akcie
11
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Cyklisti, ktorí si v stredu 16. mája prechádzali po cyklochodníku pri Iľanovskom moste na Nábreží Dr. Aurela Stodolu v časti Liptovského Mikuláša Vrbica, získali občerstvenie vo forme raňajok. Radnica chcela takýmto spôsobom odmeniť ľudí, ktorí nechajú svoje autá doma a využijú iný spôsob dopravy do práce, čím chránia životné prostredie a zároveň aktívne pristupujú k zdravému spôsobu života.

„Ako mesto sme sa zapojili do celoslovenskej kampane Do práce na bicykli. Keďže sa nám tento rok prihlásil rekordný počet tímov, až 111, rozhodli sme sa cyklistov odmeniť,“ uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Dodala, že minulý rok sa do výzvy zapojilo asi 40 skupín.

Ako na dnešnej akcii zdôraznil primátor mesta Ján Blcháč, prioritou radnice je rozvoj cyklodopravy v Liptovskom Mikuláši. „Veď posúďte sami – čoskoro nám pribudnú vnútromestské cyklotrasy, budeme pokračovať v budovaní cyklochodníka v Liptovskej Ondrašovej, do akcie Do práce na bicykli sa nám prihlásilo rekordných 111 tímov, v budúcom týždni sa u nás zastaví cyklopelotón Od Tatier k Dunaju, ktorý bojuje so sklerózou multiplex," povedal primátor.

Cykloraňajky organizovala radnica po prvýkrát. Na odpočívadle pri Iľanovskom moste bolo pre obyvateľov nachystané ovocie, sendviče, pagáčiky a pitie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM